Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

REVIEW De Theragun Elite, bye bye spierpijn?

Birte Govarts
4 min read

Nooit meer spierpijn; dat is althans wat de Theragun Elite je doet geloven. Na enkele weken intensief gebruik zouden al je pijntjes als sneeuw voor de zon verdwijnen, en dat ongeacht het niveau waarop je sport. Is dit het toestel dat voor eens en vooral altijd komaf maakt met die vervelende – en gatlelijke – foamrollers? En nog belangrijker; maakt de Theragun Elite een einde aan mijn stramme bilspieren na het squatten? 

Bijzonder hoge verwachtingen; dat is zonder meer de mindset waarmee mijn testperiode start. Niet dat ik meteen een atleet van Olympisch kaliber ben, maar de eerlijkheid gebiedt me mee te geven dat het lichaam waarop de Elite wordt losgelaten nét iets meer kathedraal dan boeddhistische tempel is. En ja; het toestel doet wat het belooft: in tegenstelling tot dat halfuur dat je gemiddeld al foamrollend doorbrengt, voel je dat de Elite al na enkele minuten je stramme spieren heerlijk tot rust brengt. Het toestel ligt niet alleen bijzonder lekker in de hand, de speciaal ontworpen vorm maak het ook mogelijk om plekjes te bereiken waar je met een foamroller of andere massagetoestellen helemaal niet pijnvrij bij kan. 

Heb je geen ervaring met een massagegun en weet je niet meteen waar te beginnen? Geen paniek; Therabody heeft gezorgd voor een handige app die je op weg helpt en meteen ook aangeeft welke frequentie je het beste gebruikt om je spierherstel een handje te helpen. Of dat altijd precies aangaf wat mijn lichaam nodig had? Nee, dat nu ook weer niet. Wanneer je last hebt van een knoop in je rug of je voelt dat je hamstrings op knappen staan, is het beter om even zelf met het toestel te spelen en na te gaan welke trilstand nu precies de pijn voor jou verlicht. Mijn testexemplaar werd geleverd met een enkele kop, maar Therabody geeft aan dat je tot vier verschillende koppen op het toestel kunt installeren. Bovendien komt het toestel in een net zwart tasje, jammer genoeg net iets te groot om eenvoudig in je sporttas te stoppen. 

Op dit moment word je om de oren geslagen met massagetoestellen en is het als recreatieve sporter niet altijd duidelijk welk toestel nu precies voor jou geschikt is. Hoewel de Elite absoluut gericht is op de atleet die plezier voorop stelt, zou je dat niet meteen merken aan de prijs. Het hebbedingetje klopt af op net geen €400 maar is in vergelijking met andere modellen nog eerder aan de goedkope kant. Sta je stil bij wat je allemaal in ruil krijgt – en dan hebben we het nog niet eens over de lange batterijduur gehad – dan kun je niet anders dan aangeven dat de prijs in dit geval best gerechtvaardigd is. Het grote nadeel aan het toestel? Luid, luider, luidst. De zachtheid waarmee de Elite je spieren behandelt staat in schril contrast met de geproduceerde decibels. Niet alleen de kat vluchtte weg met de snelheid van het licht, ook mijn partner merkte niet al te subtiel op dat het op deze manier wel erg moeilijk genieten was van de avonturen van de familie Bridgerton.

Oh ja; mijn bilspieren? Niet meer stram, alleen maar strak. 

Theragun Elite (€ 399) Therabody

Door Birte Govarts

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…