Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

REVIEW De nieuwe Sonicare 9900 Prestige van Philips, de tandenborstel die jou perfect aanvoelt

Birte Govarts
4 min read

Met de Sonicare 9900 Prestige lanceerde Philips dit voorjaar naar eigen zeggen de meest geavanceerde elektrische tandenborstel. De bijhorende app werkt op basis van kunstmatige intelligentie en voorziet je van realtime begeleiding en gepersonaliseerde aanbevelingen om je poetsgewoontes te verbeteren. Klinkt veelbelovend, maar is deze tandenborstel het prijskaartje van € 299,99 ook echt waard?

Laten we eerlijk zijn: elektrische tandenborstels zijn doorgaans niet bepaald mooi. Is dat erg? Niet echt, maar toen ik deze Sonicare 9900 Prestige voor het allereerst zag, was ik toch énorm aangenaam verrast. De tandenborstel heeft een heel elegant design en is verkrijgbaar in stijlvol donkerblauw of champagne. Mijn testexemplaar is champagne en ziet eruit alsof hij recht uit de badkamer van Kim Kardashian herself komt. Glamoureus? Zeker en vast. Maar in dit geval wilt niet alleen het oog, maar ook het gebit wat. Dusseuh … hoe poetst de Sonicare 9900 Prestige nu eigenlijk?

Alles-in-één-opzetborstel

De opzetborstel van de Sonicare 9900 Prestige werd ontworpen om tandplak en verkleuringen te verwijderen en tandvlees te verzorgen, zonder te hoeven wisselen van opzetstuk en zonder giswerk naar de juiste poetsstand. De borstelharen staan in een specifieke hoek en helpen tot twintig (!) keer meer tandplak te verwijderen, terwijl ze de flexibiliteit bieden om eventuele druk te overcompenseren. Opvallend: de opzetborstel is niet rond, maar rechthoekig. Bij tandenborstels met een ronde borstelkop is het uiterst belangrijk dat er tand per tand wordt gepoetst en dat de borstel stilgehouden wordt, bij sonische modellen zoals deze mag er licht meegepoetst worden. Dat is aanvankelijk wennen – ik ben een tandenborstel met rond opzetstuk gewend -, maar maakt het poetsen naar mijn mening uiteindelijk heel eenvoudig. Je hoeft er gewoon niet al te veel bij na te denken. Nog een leuk weetje: de tandenborstel maakt – net zoals de andere exemplaren uit het Sonicare-gamma – 62.000 poetsbewegingen per minuut, waardoor je in slechts twee minuten het resultaat bereikt van een hele maand poetsen met een gewone tandenborstel.

SenseIQ

De Sonicare 9900 Prestige is voorzien van SenseIQ, oftewel technologie die speciaal werd ontwikkeld om je persoonlijke poetsbehoeften in kaart te brengen. De tandenborstel gebruikt sensoren om de druk die je uitoefent, je poetsbewegingen en de mondgebieden waar je poetst te detecteren – tot wel 100 per seconde. Bovendien houden de sensoren ook bij hoe lang en hoe vaak je poetst. In de Philips Sonicare-app kun je al die gegevens raadplegen én je voortgang volgen per dag, week, maand en jaar. Bovendien krijg je er ook gepersonaliseerde aanbevelingen én concrete stappen om je tanden nog beter te poetsen. Handig! Ook wanneer je de tandenborstel gebruikt zonder de app bij de hand, worden je poetssessies overigens opgeslagen. Daardoor blijven je gegevens altijd up-to-date.

Conclusie

Deze tandenborstel is het neusje van de zalm. Dankzij het prachtige design, de uitzonderlijke SenseIQ-technologie en de Sonicare-app is hij de investering ook waard. Maar heb je ‘m écht nodig? As in: deze mag gewoon niet ontbreken in je badkamer? Dat niet. De Sonicare 9900 is geen instapmodel en er zijn – bij Philips en ook bij andere merken – vast goedkopere exemplaren die even goed poetsen. Maar als je op zoek bent naar het beste van het beste, dan is deze zeker iets voor jou.

Sonicare 9900 Prestige (€ 299,99) Philips, info: philips.be

Door Birte Govarts

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…