Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

REVIEW Actief zitten op de Gervi Technogym Wellness Ball

Birte Govarts
4 min read

Maar liefst zes op de tien (57%) van de Belgische werknemers ondervindt gezondheidsproblemen door fysieke belasting op het werk. Dat blijkt uit de kerncijfers 2020 voor ergonomie die werden vrijgegeven door het Vlaams Instituut Gezond Leven. Ook veel bedienden rapporteren klachten. Bij die laatsten is langdurig aan een bureau zitten de grootste boosdoener. Bij maar liefst drie op vier van de jobs (74%) is dat ruim een kwart van de werktijd, blijkt uit dezelfde rondvraag. De Gervi Technogym Wellness Ball to the rescue!

De Wellness Ball is een goed alternatief voor een traditionele bureaustoel omdat hij helpt je spieren sterker te maken, je evenwicht te vergroten en je flexibiliteit, coördinatie en houding te verbeteren. Dat klinkt deze redacteur als muziek in de oren, dus wanneer me gevraagd wordt of ik de bal wil uittesten, antwoord ik enthousiast van ‘ja!’. De bal komt aan in een grote kartonnen doos en wordt geleverd met een pompje en een hoes. Ik ben zelf nogal onhandig. Wanneer ik sta te bestuderen hoe ik het ding moet opblazen, schiet een collega me gelukkig te hulp. Hij pompt de bal in vijf minuten op – oké, ik ben een feministe maar soms ben ik ook gewoon een wandelend cliché – en klaar is kees.

Ook geschikt voor oefeningen

Wanneer ik op de bal ga zitten, merk ik inderdaad meteen een verschil. Mijn beide voeten staan plat op de grond, mijn rug is recht. Dankzij de bal beweeg ik tijdens de werkdag ook meer. Op een doorsnee stoel zit je stil, maar deze Wellness Ball nodigt uit tot bewegen. Volgens de bijgeleverde informatie kan ik er ook oefeningen mee doen. Dat doe ik persoonlijk niet, want mijn bal bevindt zich op de redactie, en geef toe: het zou nogal vreemd zijn als ik halverwege de werkdag begin te turnen. Toch ben ik énorme fan – en krijgen mijn collega’s amper de kans om het ding uit te testen. Nu ik ‘mijn’ bal al enkele maanden in gebruik heb, merk ik dat ik minder kans heb van lage rugpijn.

Hygiëne boven alles

Groot voordeel aan deze Wellness Ball is ook de hoes waar ik het eerder al over had. Die is vervaardigd uit een meerlaagse stof, met een voering en een ademend antibacterieel materiaal met honingraatstructuur, dat gewoonlijk in hardloopschoenen wordt gebruikt. De hoes kan in de wasmachine gewassen worden op 30C° om de hygiëne te garanderen.

Lekker stabiel

Het onderste deel van de bal is voor meer stabiliteit en veiligheid gemaakt van een materiaal met hoge dichtheid, waardoor de bal niet wegrolt. En effectief: zoals ik in het begin van dit artikel al aanhaalde, ben ik best onhandig, maar tot hiertoe ben ik nog nooit van die bal afgevallen. Groot voordeel!

Gervi Wellness Ball (€ 195) Technogym, info op gervi.be

Door Birte Govarts

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…