Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Rosacea: Homeopathie Behandeling

Jaro Broeklander
4 min read

Heeft u vaak last van rode vlekken en uitslag op uw gezicht en voelt het branderig en erg jeukend aan, zonder dat u te lang in de zon heeft gezeten? Het zou dan wel eens kunnen zijn dat u last heeft van Rosacea. In eerste instantie lijken de symptomen erg veel op acne of op eczeem. Ondanks deze huidaandoeningen een soort gelijk effect hebben op de huid is het belangrijk om te weten, welke huidaandoening u heeft. De manier van behandeling zal de symptomen beter in de hand houden en ervoor zorgen dat deze wegblijven. Naast de behandeling van de dermatoloog is er ook een Rosacea homeopathie behandeling, waar u voor kunt kiezen. We zetten voor u op een rijtje, wat rosacea is, wat de oorzaken van deze huidaandoening zijn en hoe rosacea te behandelen is.

Wat is Rosacea?

Rosacea is een aandoening dat voorkomt in de gezichtshuid. Roodheid, blozen, puistjes en uitgezette bloedvaatjes zijn de belangrijkste kenmerken. Ook al lijken deze kenmerken in eerste instantie veel op acne, is dit een ergere vorm van uitslag. De zogenaamde puistjes kunnen in geval van rosacea ontwikkelen tot zwellingen. Zowel door vochtophoping als door toename van bindweefsel. Waarbij de tweede soort zwelling moeilijk te behandelen is en blijvende knobbels rondom de neus kunnen veroorzaken. Een juiste behandeling is erg belangrijk. Een rosacea homeopathie behandeling zou de oplossing kunnen zijn.

Oorzaken rosacea

Zoals bij andere huidaandoeningen, zijn er verschillende redenen waarom de huid rosacea ontwikkelt. Dat u rosacea heeft is meestal genetisch bepaald, maar de mate waarin dit zich ontwikkelt is vooral afhankelijk van uw leefstijl. We zetten een aantal genetische factoren en oorzaken vanuit leefstijl op een rij om u een zo goed mogelijk beeld te vormen over het waarom.

Genetische factoren:

 • Afwijkingen en problemen in de bloedvaten in de huid
 • Sterke ontstekingsreacties in het bindweefsel van de huid
 • Licht gevoelige huidtype
 • Lichte ogen

Als gevolg van leefstijl:

 • Zon (te veel onbeschermd zonnen)
 • Stress
 • Alcohol
 • Te weinig bewegen
 • Te veel koffie
 • Te veel warm eten

Uit onderzoeken is gebleken, dat rosacea vooral in Europese landen voorkomt en dat vooral onder vrouwen op een middelbare leeftijd. Om te weten of een rosacea homeopathie behandeling een goede oplossing is voor u, is het belangrijk om te weten waarom rosacea bij u ontstaat en ontwikkelt.

Welke soort rosacea?

De huidaandoening rosacea in onder te vertelen in 4 soorten subtypen. Het is mogelijk dat u last heeft van symptomen uit meerdere typen. We zetten de subtypen en de kenmerken voor u op een rij:

 • Subtype 1: roodheid en blozen in het gezicht, soms zichtbare bloedvaten; dit is een veelvoorkomend type.
 • Subtype 2: acne en pijnlijke plekken
 • Subtype 3: zwellingen, vochtophopingen en verdikking van de huid
 • Subtype 4: oculaire rosacea, de aandoening bevindt zich in dit geval vooral rondom de ogen

Voordat u ervoor kiest om een rosacea homeopathie behandeling te starten, is het altijd verstandig om uw waarnemingen te laten bevestigen door een dermatoloog. De dermatoloog zal moeten bekijken of uw huidaandoeningen een geval van rosacea is. Zodat u precies weet hoe deze aandoening het beste behandeld kan worden.

Rosacea behandelen

Nadat u bij een dermatoloog bent geweest en u bevestiging heeft gekregen, dat u inderdaad last heeft van een rosacea aandoening, kunt u kiezen op welke methode u deze aandoening wilt laten behandelen. Zo kunt u medicijnen en zalven krijgen bij een dermatoloog, maar u kunt er ook voor kiezen om advies te vragen bij een homeopaat. Deze zal u adviseren om producten en handelingen te vermijden, die het effect van rosacea verergeren.

Homeopatische Behandeling Rosacea

Daarnaast zijn er voor een rosacea homeopathie behandeling verschillende medicijnen die op basis van kruiden en natuurlijke middelen zijn gemaakt. Sommige producten, zoals zoethout, wat een jeukverminderend effect heeft, kliswortel, rozenbottel als olie voor op de huid en kamille kunnen zonder gevaarlijke reacties zelf worden gebruikt. Wanneer het gaat om diverse supplementen, zoals Vitamine D3, L – Glutamine en zink, die bekend staan voor hen immuun versterkende effecten, is het verstandig om deze te gebruiken onder controle van een homeopaat. Zo kunnen de effecten, zowel positief als negatief in het oog worden gehouden en kan de behandeling zo nodig worden aangepast tijdens een rosacea homeopathie behandeling. 

Door Jaro Broeklander

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…