Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Sauna verbetert je slaapgedrag

Wim Swinnen
4 min read

Geschreven met branded content van Thermae

Uit een onderzoek van de universiteit van Utrecht bleek dat een goede nachtrust cruciaal is voor een goed humeur en niet alleen dat: je bent ook productiever, hebt minder last van stress en bovendien werkt je geheugen beter. Allemaal goede redenen om wat aandacht aan je slaapgedrag te besteden.

Er zijn een paar hulpmiddeltjes om beter te slapen, zo slaap je beter na het sporten en bevordert ook een opgeruimde, goed geventileerde en donkere kamer je slaapniveau. Maar wat je misschien nog niet wist, is dat ook sauna een positief effect heeft op je slaap. Door het wisselen van koud naar warm en weer terug, geraakt je lichaam in slaapmodus. Je maakt namelijk melatonine aan, een endorfine dat ervoor zorgt dat je dieper slaapt. Het effect ervan voel je onmiddellijk en blijft nog een paar dagen nawerken.

Thermae Boetfort is een unieke locatie voor een dagje sauna en wellness. Op een eeuwenoud kasteeldomein vind je elf verschillende sauna’s, zwembaden, stoombaden, jacuzzi’s en heel wat andere saunafaciliteiten. En wat meer is: je kan er zowel in badpak als naakt terecht! Er is ook een mooie tuin, waar je wat kan rusten met zicht op het kasteel.

Uiteraard kan je je dagje compleet maken met een zalige massage of een hemelse gelaatsverzorging. Het aanbod is uitzonderlijk ruim, je vindt er zeker en vast een behandeling naar je zin. En wat je beslist ook eens moet proberen is een van de opgietsessies. Er is een opgietmeester die water op de stenen giet en met een handdoek een stoot warme lucht naar je blaast. Het is een unieke ervaring. Elke dag worden er bij Thermae Boetfort verschillende opgietsessies georganiseerd. Het dagelijkse belevingsprogramma bestaat daarnaast ook uit scrub- en relaxatie sessies.

Honger of dorst gekregen van al dat ontspannen? Er is een restaurant met een uitgebreide kaart en in de thermen zelf is er ook nog een bar met lekkere drankjes.

Zin om langer te blijven? Geen probleem! Thermae Boetfort heeft ook een hotel: er zijn Deluxe en Superior kamers, die bevinden zich in de bijgebouwen van het kasteel. Er zijn ook Classic kamers, die zijn niet op het kasteeldomein, maar in een apart gebouw aan de overkant van de straat. Het royale ontbijtbuffet, in het prachtige restaurant van het kasteel waar je je een prinses waant, zit in de prijs inbegrepen.

Thermae Boetfort, Sellaerstraat 42, 1820 Melsbroek, 02 759 81 96, www.thermae.com 

Openingsuren: van zondag tot en met donderdag: 10u30 – 23u, op vrijdag en zaterdag is het domein open tot middernacht.

Door Wim Swinnen

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…