Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Seksspeeltjes voor beginners: dit zijn de verschillende soorten en zo ga je ermee aan de slag

Gezond.be
4 min read

Wil jij je seksleven een boost geven met een speeltje, maar weet je niet waar te beginnen of zie je door de vibrators en dildo’s het bos niet meer? We bespreken de meest voorkomende seksspeeltjes, vertellen je hoe jij ze kunt gebruiken én wat voor varianten er zijn. Graag gedaan!

1. Vibrators

Alles wat trilt zou je een vibrator kunnen noemen. Er zijn buzzing voorwerpen die gemaakt zijn voor inwendig gebruik, maar er zijn ook vibrators om je lichaam van buitenaf te stimuleren, zoals je tepels. De klassieke vibrator is nog steeds erg populair. Vandaag de dag zijn er speciale vibrerende clitoris-, anus- en g-spotspeeltjes op de markt – en combinaties hiervan zoals de tarzanvibrator die je clitoris én g-spot stimuleert. De meest recente ontwikkeling is de luchtdrukvibrator, die een erg – euhm – bijzondere vacuümtechniek gebruikt.

2. Dildo’s

Een dildo heeft altijd de vorm van een penis. Je kunt kiezen uit verschillende materialen, met of zonder ballen, met een bepaalde kromming en een dildo die realistisch is of juist niet. De kromming van dit soort seksspeeltjes zorgt voor extra stimulatie bij de g-spot. Er bestaan ook dubbele dildo’s, voor zowel de vagina als de anus, én dildo’s die vastzitten aan een harnas of riem: strap-ons.

3. Geishaballen

Met deze balletjes ben jij aan het multitasken. Aan de ene kant ervaar je genot – met of zonder vibratie -, aan de andere kant train je je bekkenbodemspieren. Win-win!

4. Remote speeltjes

Alle speeltjes die je op afstand kunt besturen – via een app op je smartphone, bijvoorbeeld – zijn remote sex toys. Bij dit soort seksspeeltjes kun je denken aan allerlei vibrators. De meest opvallende zijn de vibrerende slipjes en eitjes. De eitjes hebben een ronde vorm en breng je bij jezelf naar binnen. Er bestaan ook varianten met een kegelballetje. De slipjes hebben een vibrator die perfect past en blijft zitten, vaak met behulp van een magneetje.

5. Tepel stimulators

Met een tepelzuiger of borstpomp geef jij een fijn gevoel aan je tepels en borsten. Tepelzuigers geven het gevoel dat er aan deze erogene zone wordt gezogen.  De cups of zuigertjes trekken vacuüm en worden bediend met een pompje. Een borstpomp verhoogt de bloedcirculatie naar je borsten en tepels, wat zorgt voor een opwindend effect.

6. Clitorispompjes

Er bestaan ook pompjes voor je clitoris en voor je hele vulva. Je legt deze speeltjes op je clitoris of vagina en bedient ze handmatig met een pompje. Pompjes op batterijen zijn ook verkrijgbaar. Dankzij deze speeltjes wordt de doorstroming van het bloed versneld, waardoor jouw clitoris en schaamlippen op gaan zwellen en je extreem opgewonden wordt.

7. Anal toys

De meest voorkomende anale speeltjes zijn anal beads en pluggen. Anal beads zijn een aantal balletjes die vaak aan elkaar vastzitten met een touwtje. Ze hebben verschillende groottes zodat jij klein kunt beginnen en langzamerhand je anus op kunt rekken. Beide speeltjes zijn bedoeld om je zowel te stimuleren als klaar te stomen voor het echte werk. Anaalpluggen zijn soms geribbeld zodat je steeds een stukje dieper kunt én kunt genieten van het heen-en-weer bewegen ervan. Er bestaan uiteraard ook anale vibrators.

Lees ook:

De gezondheidsvoordelen van masturberen: seksuoloog Filip Geelen legt uit waarom zelfbevrediging goed voor je is

Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…