Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Slapen met nat haar, mag het nu wel of niet?

Camille
3 min read

Over slapen met nat haar zijn de meningen in beautyland flink verdeeld. De een zegt dat het geen enkel probleem is. De ander zegt dat je dit absoluut niet mag doen, omdat het je lokken vreselijk kan beschadigen. Benieuwd of je nu wel of niet met een gerust hart kan gaan slapen met je natte haren? Lees snel verder!

Slecht of niet?

Slecht nieuws als je het liefst net voor je gaat slapen onder de douche stapt: je kan beter niet met nat haar gaan slapen. Dat kan namelijk wel degelijk voor beschadigd haar zorgen. Dat zit zo: je haar wordt poreuzer als het nat is. Doordat het poreus is, beschadigt het sneller. Denk hier het geschuur op je hoofdkussen bij op en je begrijpt dat slapen met nat haar je haardos geen goed doet.

Voor een verkoudheid of longontsteking hoef je echter niet bang te zijn, in tegenstelling tot wat (groot)moeders wel eens durven te beweren.

Niet zo fris

Slapen met nat haar is niet zo hygiënisch. Je haren zijn natuurlijk schoon net na het wassen, maar je hoofdkussen zit vol met dode huidcellen en bacteriën. Die groeien het snelst in warme en vochtige omgevingen.  Een nachtje met nat haar slapen, zorgt er dus voor dat je kussen in een bacteriënparadijs verandert.

Als je het toch doet

Maar natuurlijk zijn we allemaal wel eens eigenwijs of kan het gewoon niet anders en  gaan we toch gewoon met natte haren naar bed. Jij ook? Gebruik dan deze tips:

  • Heb je steil haar? Kam je haar dan pas de volgende ochtend als het droog is. Kammen terwijl je haar nog nat is, kan je haar extra beschadigen.
  • Heb je krullen? Kam je haar dan juist als het nog nat is.  Als je jouw krullen pas kamt als ze droog zijn, kan je coupe veranderen in een pluizenbol.
  • Maak geen strakke knot of staart en gebruik geen dunne elastiekjes. Dit beschadigt je haar en zorgt bovendien voor een rare knik in je haren zodra je de staart of knot eruit haalt.
  • Was je kussensloop nadat je met nat haar hebt geslapen en laat je hoofdkussen goed drogen, het liefst in de zon.

Zo word je wakker met krullen

Je hoeft na een nachtje met nat haar slapen zeker niet wakker te worden met futloos haar vol klitten. Maak van de gelegenheid gebruik om je haar meteen te krullen. Doe voor het slapengaan twee vlechten in je haar. Wil je liever fijnere krullen? Maak dan drie, vier of vijf vlechten.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…