Snel kindergerecht – In geen tijd klaar!

snel-kindergerecht-geen-tijd-klaar.png

Vind jij het lastig om een gezond, gevarieerd en lekker gerecht te maken voor de kinderen, simpelweg omdat je niet zo veel tijd hebt om te koken na een lange werkdag? Dan betekent dit niet dat je jouw kinderen ongezonde (kant-en-klare) maaltijden moet geven, iedere dag hetzelfde moet geven of maaltijden moet geven die ze eigenlijk niet zo lekker vinden. Met het snelle recept op deze pagina, heb je in een mum van tijd een gezond, gevarieerd en lekker kindergerecht op tafel staan.

Algemene informatie over het recept

Onderstaande recept is een recept voor vier personen. Moet je voor meer of minder mensen koken, dan dien je hier rekening mee te houden bij het verzamelen van de ingrediënten van het gerecht. Verder is het belangrijk om te weten dat het om een recept voor een hoofdgerecht gaat, ofwel een gerecht dat je voor het avondeten klaar kunt maken en dat goed vult.

Onderstaand recept is gezond, gevarieerd en kan al binnen twintig minuten op tafel staan. Dit betekent dat je niet lang in de keuken hoeft te staan na een lange werkdag, maar slechts korte tijd in de keuken bent en toch een gezond gerecht op tafel kan toveren dat zeker geschikt is voor de kids.

Ingrediënten voor vier personen

De ingrediënten die je nodig hebt voor vier personen, zijn de volgende:

  • 2 eieren.
  • 350 gram spaghetti.
  • 3 eetlepels bloem.
  • 4 eetlepels olijfolie.
  • 6 eetlepels paneermeel.
  • 600 gram sperziebonen (twee verpakkingen van 300 gram).
  • 500 gram kipfilet, in 12 stukken afgesneden.
  • 1 pot pastasaus, 470 milliliter.
  • Peper en zout.

Benodigdheden

De dingen die je nodig hebt om dit gerecht klaar te maken, zijn de volgende:

  • Een bord.
  • Een extra diep bord (eventueel een soepbord).
  • Een garde.
  • Een koekenpan.
  • Een sauspan, wok of hapjespan.
  • Een pan om de boontjes te koken.

De bereiding van het gezonde en snelle kindergerecht

Om het gezonde en snelle kindergerecht klaar te maken, volg je onderstaand stappenplan. Ben je handig in de keuken en volg je het stappenplan op de juiste manier, dan heb je alle stappen al binnen twintig minuten doorlopen.

Stap 1: kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking en dep ondertussen de kipfilet droog met keukenpapier.

Stap 2: strooi de bloem op een bord. Pak een diep bord om de eieren met drie eetlepels water los te roeren en meng de eieren met het paneermeel. Breng het vrij dikke beslag vervolgens op smaak met peper en zout, die je naar eigen smaak kan toevoegen.

Stap 3: verhit drie eetlepels olie in een koekenpan. Haal de stukken kipfilet een voor een door de bloem, om de stukken kipfilet vervolgens een voor een door het beslag met paneermeel en eieren te halen.

Stap 4: leg de kip in de koekenpan en bak in tien tot twaalf minuten goudbruin en gaar.

Stap 5: neem de pastasaus en verwarm de saus op een laag vuur. Let op: de saus mag niet koken en dient op laag vuur verwarmd te worden om dit te voorkomen.

Stap 6: verwijder de puntjes van de sperziebonen en kook de boontjes in weinig water in acht minuten gaar. Giet de boontjes af en breng de groenten op smaak met de rest van de olie, peper en zout.

Stap 7: schep de spaghetti door de saus en verdeel de sperziebonen en kipfilet over vier (diepe) borden.

Smakelijk eten!