Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Snel en verantwoord bruinen doe je zo

Bram
2 min read

We zitten inmiddels al op de helft van de zomer, maar er zijn nog genoeg zonnige dagen over! De hoogste tijd om lekker bruin te worden voor de koude en grauwe herfst en winter, maar wel op een verantwoordelijke manier! Wij hebben een paar tips voor jullie om snel én verantwoord bruin te worden!

1. Smeer je kwetsbare delen goed in

Zorg ervoor dat je kwetsbare delen als je oren, neus, lippen en borsten goed insmeert. Smeer ze in met een hoge factor zonnebrand.

2. Smeer genoeg zonnebrand

Zorg dat je genoeg zonnebrand opsmeert. Een veel gemaakte fout is dat we te weinig zonnebrand opdoen. Onderzoek wijst zelfs uit dat we maar 20 tot 50% van de aanbevolen hoeveelheid zonnebrandcreme opsmeren!

3. Niet zonnen in de middag

Vermijd de zon tussen 12.00 en 15.00. De zon staat tijdens deze uren op zijn hoogst en de kans is groot dat je verbrandt.

4. Zon in de schaduw

Wist je dat je ook bruin kunt worden in de schaduw? Het is veel beter om in de schaduw te zonnen. Onder de schaduw van een palmboom bereikt nog 50% van de UV stralen je huid.

5. Scrub je huid wekelijks

Wanneer je de huid wekelijks van een goede scrubbeurt voorziet zal je mooier en gelijkmatiger bruin worden. Door goed te scrubben verwijder je namelijk dode huidcellen.

6. Vitamine E

Zorg ervoor dat je genoeg vitamine E binnen krijgt, dit zorgt ervoor dat je huidcellen goed beschermt worden. Vitamine E vind je onder andere in noten, zaden, groenten en fruit.

7. Gebruik aftersun

Aftersun bevat vochtigheidscomponenten en kalmerende werkstoffen. Door plantaardige enzymen kan het opsmeren van aftersun er zelfs voor zorgen dat huidbeschadigingen door de zon worden hersteld

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…