scrollTop top

Een stralende huid met deze 10 fruitsoorten

Een stralende huid met deze 10 fruitsoorten

Groeten en fruit zijn belangrijk om onze huid gezond te houden, dat is niets nieuws. Maar weet je dat sommige fruitsoorten extra goed zijn voor je huid?

1.Bosbessen

Deze kleine bessen bevatten enorm veel voedingsstoffen voor hun grootte. Ze zijn een goede bron van antioxidanten, vezels, vitamine A en vitamine C. door ze toe te voegen aan je dieet zal je huid glanzen en blaken van gezondheid.

2.Appelen

Een appel is misschien wel geen trendy nieuw superfood, maar het is daarom niet minder gezond! Collageen in appels verhoogt je de elasticiteit in je huid waardoor rimpels geen kans krijgen.

3.Watermeloen

Watermeloen is zoet en verfrissend. Het bevat meer dan 90% water en dat hydrateert je huid van binnenuit.

4.Banaan

Bananen zijn een van de beste bronnen van potassium. Dat is een mineraal dat onmisbaar is voor de vochtbalans in je huid. Een extreem droge huid is zelfs een klassiek symptoom van een potassium tekort. Als je erg droge huid hebt kan je daarom maar beter een banaan eten.

5.Ananas

Ananas wordt al eeuwen gebruikt voor een mooie huid. Het is het enige fruit dat een enzym bevat dat huidontsteking geneest. Ananas wordt daarom ook als medicinale plant gebruikt.

6.Aardbei

Kan jij neen zeggen tegen een kom rijpe aardbeien? Deze heerlijke rode schoonheden beschermen onze huid tegen schadelijke UV-stralen en huidveroudering.

7.Papaja

Papaja explodeert bijna van de vitamine A. het helpt je huid gezond te houden en verwijdert dode huidcellen.

8.Kiwi

Kiwi is de fruitsoort die de meeste vitamine C bevat. Het maakt je huid gezond en levendig.

9.Granaatappel

Granaatappel stimuleert de groei van huidcellen en gaat huidveroudering actief tegen. Door elke dag een granaatappel te eten zie je er langer jong uit.

10.Kersen

Kersen zijn vruchten die het hoogste aantal antioxidanten bevatten van elke fruitsoort. Ze vechten tegen vrije radicalen en vertragen het verouderingsproces.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  241.378.348
 • Aantal
  doden
  4.912.352
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  1.292.887
 • Aantal
  doden
  25.797

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!