Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zo krijg je stress voorgoed onder controle

Olivier
3 min read

Eens en voor altijd stress onder controle krijgen? Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Stress is namelijk een vast onderdeel van ons leven geworden waardoor het lastig onder controle te krijgen is. Er zijn echter diverse methodes en middelen om dit probleem aan te pakken.

Magnesium is een middel dat zich al meerdere keren heeft bewezen stress te kunnen verminderen. Ons hele lichaam profiteert van extra magnesium, waardoor deze bouwstof voor iedereen voordelen heeft.

Waarom je stress tijdig moet aanpakken

Doordat veel mensen stress niet zien als iets dat verholpen kan worden, laten we stress steeds meer invloed op ons leven hebben.

Dit heeft ervoor gezorgd dat we ons niet optimaal voelen. Zo slapen we korter en ontstaan er eerder stemmingswisselingen. Door stress te erkennen en hier een oplossing voor te willen vinden, kunnen we de invloed van stress verminderen.

Een slaaptekort, wat dus veroorzaakt kan worden door stress, kan grote invloed hebben op jouw activiteiten in het dagelijks leven. Je bent eerder moe en concentreren op specifieke handelingen wordt steeds lastiger.

Werking van magnesium

Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat er een universeel tekort aan magnesium bestaat. Gemiddeld hebben we 300 mg magnesium per dag nodig. Echter komt maar 40 procent van de bevolking aan deze 300 mg, waardoor het magnesiumtekort een serieus probleem geworden is.

De belangrijkste oorzaak van een magnesiumtekort is stress. Wanneer je veel stress hebt, heeft jouw lichaam veel magnesium nodig om dit te compenseren. Het verbruik neemt kortom sterk toe wanneer je gestrest bent.

Maar het werkt ook de andere kant op. Want door jouw magnesiumtekort komt er voortdurend adrenaline vrij. Dit heeft als gevolg dat je op momenten alert bent wanneer dat niet nodig is. Hoofdpijn en vermoeidheid zijn hier de logische gevolgen van.

Magnesium uit voeding

Je kunt kleine hoeveelheden magnesium uit voeding halen. De beste voorbeelden hiervan zijn producten als avocado, pompoen- en zonnebloempitten, makreel en noten. Door regelmatig deze producten te consumeren zorg je ervoor dat er meer magnesium in jouw lichaam komt.

Helaas kan je niet genoeg magnesium uit deze producten halen om jouw magnesiumniveau op lange termijn te handhaven. Dit is wel mogelijk met voedingssupplementen.

Magnesium uit voedingssupplementen

Omdat jouw lichaam veel stress moet verwerken, zal jouw lichaam ook grote hoeveelheden magnesium nodig hebben om dit te kunnen doen. Magnesium wordt door velen gezien als een antistress-mineraal. Dat wil zeggen dat het in staat is om stress een minder invloedrijke rol te laten spelen.

Er zijn diverse voedingssupplementen in omloop waarmee je jouw magnesiumtekort kunt verhelpen. Een veelgeprezen middel is Ultractive, waarmee je in een klap jouw magnesiumtekort verleden tijd maakt.

Een belangrijk voordeel van dit merk is dat de tabletten binnen 30 minuten zijn opgelost. Jouw lichaam heeft kortom binnen korte tijd het magnesium dat het zo hard nodig heeft.

 

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…