Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Deze 5 symptomen kunnen erop wijzen dat je besmet bent met het coronavirus ondanks je vaccinatie

Florian Callens
2 min read

Hoewel de coronavaccins al meer dan hun nut bewezen hebben, is het nog steeds mogelijk om besmet te raken met het coronavirus zelfs na je inenting. Gelukkig is de kans om zwaar ziek te worden dan wel zeer miniem. Toch is het belangrijk om snel te herkennen wanneer je besmet bent zodat je kan voorkomen dat je anderen besmet.

De verschillende coronavaccins zorgen ervoor dat ons lichaam gewapend is tegen het coronavirus. Door te zorgen dat er antilichamen aangemaakt zijn, worden we veel minder ziek van het virus. Toch zijn zogenaamde ‘doorbraakbesmettingen’ nog steeds mogelijk. Dat wil zeggen dat ook wie minstens twee weken volledig gevaccineerd is nog steeds besmet kan raken met het SARS-CoV-2-virus. Vooral met de Delta-variant is dat gevaar opnieuw toegenomen.

In het Verenigd Koninkrijk hebben experts daarom een waarschuwing uitgestuurd aan iedereen om niet zomaar aan te nemen dat ze immuun zijn voor het virus. Uit onderzoek blijkt wel dat gevaccineerde mensen gemiddeld andere symptomen ontwikkelen dan wie niet gevaccineerd is. De Britse Covid-app kon vijf belangrijke symptomen vaststellen die erop kunnen wijzen dat je ondanks je vaccinatie toch besmet bent.

Deze symptomen kunnen wijzen op een doorbraakbesmetting:

  • Loopneus
  • Hoofdpijn
  • Reukverlies
  • Niezen
  • Zere keel

Als je last hebt van die symptomen doe je er dus goed aan om je te laten testen op het coronavirus. In afwachting van je resultaat vermijd je best ook contact met anderen.

Door Florian Callens

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…