Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Te weinig tijd in een dag? 6 stappen naar succesvol timemanagement

Bram
3 min read

Heb jij ook het gevoel dat er te weinig tijd is in een dag? Soms hebben we zoveel werk dat we zouden willen dat de dag enkele uurtjes langer duurt. Gelukkig kan timemanagement helpen. Met deze tips lijkt de dag niet alleen langer, je zal meer taken kunnen volbrengen en je hebt zelfs nog extra tijd om je te ontspannen. Start vandaag nog met timemanagement!

1.Sport tijden de middag

Verschillende onderzoeken wijzen uit dat werknemers die tijdens de middag sporten veel productiever zijn op het werk. Na een sportsessie kan je productiviteit zelfs met 15% stijgen. Een sportsessie van 30 tot 40 minuten is ideaal. Probeer een cardiotraining te combineren met een krachttraining voor het beste resultaat. Heeft jouw bedrijf geen fitnesszaal? Ga dan tijdens je lunchpauze even lopen om je gedachten los te laten. Je zal na de middag vrolijker, stressvrij én productiever zijn. Hierdoor kan je veel meer taken volbrengen in minder tijd.

2.Sta rechtop tijdens telefoongesprekken

Je leest het goed, tijdens een telefoongesprek kan je maar beter rechtop gaan staan. Dat verrassende resultaat kwam aan het licht tijdens een onderzoek over productiviteit op het werk. Als we tijdens een telefoongesprek rechtopstaan duurt je gesprek ongeveer 50% korter. Dat komt omdat je sneller tot de kern van het gesprek komt en problemen efficiënter oplost als je rechtstaat. Een belangrijke tip als je productiever en sneller wil werken!

3.Doe elke maand een dagje niets

Als je eens een vrije dag hebt hoef je het niet helemaal vol te plannen met activiteiten. Doe af en toe eens een dagje helemaal niets. Laat je agenda leeg, zo krijgen je lichaam en geest tijd om te ontspannen. Na een luilekker dagje zullen je batterijen helemaal opgeladen zijn. Als je wil kan je eens proberen mediteren. Volgens studies zou het de stress in je lichaam tot 30% verlagen.

4.Werk tijdens het wachten

Mensen die met de trein naar het werk gaan hebben één groot voordeel. Tijdens het reizen kunnen ze al een berg werk verzetten. Zo verliezen ze minder uurtjes in een dag en kunnen ze hun dag beter indelen.

5.Maak komaf met uitstelgedrag

De reden waarom we ons op een vrije dag maar moeilijk kunnen ontspannen is omdat we denken aan al het werk dat op ons ligt te wachten. Probeer minstens één keer per maand alle taken te volbrengen die je anders zou uitstellen. Zo kan je zonder schuldgevoelens genieten van je welverdiend weekend.

6.Geen sociale media op het werk

Verschillende onderzoeken bevestigen dat 80% van de werknemers per dag een half uurtje doorbrengt op socialenetwerksites. Weersta aan de verleiding! Probeer je tijd op het werk zinvol in te vullen. Je zal merken dat je tijdens dat halfuurtje heel wat zinvolle taken had kunnen volbrengen. Allemaal factoren die ervoor zorgen dat jij meer tijd over hebt op het einde van je werkdag.

 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…