Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Tegelijk naar bed: een must in je relatie?

Bram
2 min read

Intimiteit en verbondenheid is belangrijk in een relatie. Door samen tegelijk naar bed te gaan kan je meer tijd maken voor elkaar. Wetenschappers zijn het dan ook met elkaar eens, samen naar bed gaan is goed voor je relatie. Maar waarom precies?

Een ijzersterke relatie

Wil je een ijzersterke relatie die de tand des tijds moeiteloos doorstaat? Probeer dan tegelijk naar bed te gaan! Een nieuwe studie wijst uit dat koppels die samen gaan slapen zich meer met elkaar verbonden voelen dat koppels die dit niet doen.

Genieten van en mét elkaar

Samen in bed liggen kan een van de mooiste momenten uit je dag zijn. Je kan je ontspannen, wat napraten, toekomst plannen maken of gewoon genieten. Door samen de tijd te nemen voor het slapengaan ontwikkel je meer positieve gevoelens voor elkaar. Samen genieten zorgt ervoor dat je elkaar gaat vertrouwen en tevreden bent over je relatie.

Met het juiste been uit bed

Het is bewezen, koppels die samen gaan slapen worden vrolijker wakker! Vooral vrouwen zijn de dag na het samen slapen positiever en optimistischer ingesteld.

Mijn partner gaat op een ander tijdstip slapen, wat nu?

Onderzoekers hebben vastgesteld dat partners na ongeveer drie jaar op verschillende tijdstippen gaan slapen. Dat gaat ten koste van je relatie. Er is minder tijd om samen te genieten en intiem te zijn. Probeer daarom minstens 3 keer per week samen op hetzelfde tijdstip tussen de lakens te kruipen.

Help, mijn partner snurkt!

Wanneer je partner je ’s nachts wakker snurkt kan het samen slapen moeilijk worden. Sommige koppels geven aan dat ze daarom in een verschillende ruimte slapen. Toch zijn er manieren om samen te slapen wanneer je partner snurkt. Als je snurkt kan het helpen om op je zij te gaan liggen. Hierdoor zal het snurken aanzienlijk verminderen. Bij hevige snurkers kunnen oordopjes soelaas bieden. 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…