Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Test: Ben jij een sterke vrouw?

Anja
6 min read

Als je niet zeker weet of je als een krachtige vrouw betiteld kan worden, dan kun je een eenvoudige test uitvoeren om daar achter te komen. Een vrouw kan, als het aankomt op kracht, soms zelfs sterker zijn dan de meeste mannen. Dit zal in de regel niet haar fysieke kracht zijn, maar eerder de mentale kracht waar veel vrouwen mee gezegend zijn. Krachtige vrouwen weten dan ook als geen ander hun mannetje te staan in de wereld van vandaag zonder zelfs het sterke lichaam van een man te hebben.

Drie typen vrouwen

Vrouwen kunnen grofweg in een drietal verschillende typen worden onderverdeeld. Natuurlijk zullen er altijd een aantal uitzonderingen zijn die niet zomaar in een hokje te stoppen zijn.

 1. vrouwen die onafhankelijk zijn ingesteld,
 2. vrouwen die zich juist afhankelijk opstellen,
 3. vrouwen die zowel afhankelijk als onafhankelijk van anderen kunnen zijn.

Wellicht zul je jezelf in een van de drie types direct herkennen. Soms echter is het nodig om gedurende je leven een speurtocht te starten door de meest uiteenlopende omstandigheden om de verschillende delen te leren kennen en te ontdekken of je een krachtige vrouw bent.

Kernmerken van onafhankelijke vrouwen

De vrouwen die onafhankelijk in het leven staan, kenmerken zich onder andere doordat:

 • ze leven een gelijkwaardig leven als een man, met zowel de voor- als de nadelen die hierbij om de hoek komen kijken. Soms kunnen ze zelfs overdreven zelfverzekerd overkomen bij anderen, Doorgaans hebben deze vrouwen zich een typische mannelijke houding van kracht aangemeten.
 • ze ervaren niet veel passie en levendigheid, Ze zoeken een gelijkwaardige partner waardoor de passie vaak ver te zoeken zal zijn. Binnen een relatie zullen deze vrouwen vooral op zoek zijn naar het ontvangen van liefde en kunnen zij zich soms schamen voor hun behoeften op het seksueel vlak,
 • ze vinden het lastig om zich te kleden zoals ze dat graag zouden willen,
 • ze hebben moeite aan te trekken wat ze willen en bovendien is het incasseren van een compliment erg moeilijk voor hen,
 • ze trachten alles met ratio te verklaren en piekeren om die reden meer dan anderen,
 • ze voelen vaak de behoefte om controle op elke situatie uit te oefenen en bakenen hun grenzen doorgaans op een erg assertieve wijze af.
 • ze worden door hun omgeving vaak beschouwd als erg zelfstandige vrouwen.

Kenmerken van afhankelijke vrouwen

De vrouwen die juist wel afhankelijk van anderen zijn, kenmerken zich onder andere door het volgende:

 • ze stellen zich vaak meer op aan de zijlijn en op een afstandje van de krachtige mannelijke figuren in de samenleving. Doordat ze vaak als behoeftig worden gezien, zullen zij echter vaker foute mannen aantrekken.
 • ze ervaren in hun chaotische leven echter een heleboel passie. Deze vrouwen trekken, in een heleboel gevallen zelfs ongewenste, aandacht op het seksueel vlak. Als ze om aandacht verlegen zitten, dan wenden ze hiervoor vaak hun seksualiteit aan. Binnen een relatie zijn deze vrouwen vooral gericht op het geven van liefde.
 • ze laten hun eigenwaarde bepalen door de manier hoe andere mensen hen waarderen. Deze dames kunnen gemakkelijk als grenzeloos worden gezien ondanks hun drang naar loslaten.
 • ze trachten alles te voelen en te ervaren, in plaats van te beredeneren,
 • ze kunnen heel erg emotioneel zijn en hebben doorgaans de neiging om complimenten terug te geven. Deze vrouwen ogen erg onzeker en zo voelen zij zich ook vaak. Toch zetten ze vaak een masker van zelfverzekerdheid op als ze in contact komen met anderen.

Kenmerken van deels afhankelijke en deels onafhankelijke vrouwen

Eigenschappen van vrouwen die niet alleen afhankelijk, maar van tijd tot tijd ook onafhankelijk, zijn, kunnen worden omschreven als:

 • ze begrijpen niet alleen de mannelijke-, maar ook de vrouwelijke trekjes in zichzelf zodat ze bewust kunnen kiezen vanuit welke hoek ze willen opereren. Om die reden worden deze vrouwen ook vaak aangeduid met de term interafhankelijk.
 • de bron van hun eigenwaarde en zelfbeeld vinden ze in zichzelf. Van een compliment kunnen deze dames dan ook zeker genieten, zonder dat ze er per se één terug willen geven. Deze dames weten goed een evenwicht te vinden tussen liefde geven en nemen.
 • ze ervaren op een luchtige manier speelsheid en sensualiteit omdat ze zich niet alleen zelfverzekerd, maar zeker ook tevreden over hun lichaam voelen. Deze vrouwen gaan in de regel dan ook niet op zoek naar een partner, maar trekken deze als vanzelf aan. Een mannelijk partner zullen ze niet als hun gelijke proberen te maken, maar echt man laten zijn.
 • ze hebben een gezonde kijk op seks en stellen hierbij duidelijke- en verantwoorde grenzen. Om van seksualiteit en intimiteit te genieten geven deze vrouwen er de voorkeur aan om dit binnen een liefdevolle relatie te ervaren.
 • ze weten niet alleen de verschillen tussen de seksen te respecteren, maar deze eveneens te omarmen en op de correcte manier te benutten,
 • ze voelen zich vrij zonder eerst vrijheid op te hoeven eisen. In een groep zullen deze vrouwen dan ook persoonlijk aanwezig zijn en een bepaalde aantrekkingskracht hebben.
 • ze beschikken van nature een bepaalde rust en dankbaarheid over zich, maar desondanks hebben ze ook hun minder goede trekken weten te omarmen.
 • ze komen gefocust, krachtig en mysterieus over omdat ze zich bewust zijn van het feit dat ze echte controle krijgen zodra ze deze opgeeft en de dingen neemt zoals deze komen.

Krachtige vrouwen

Zoals wellicht al duidelijk is geworden behoren de meest krachtige vrouwen tot de groep die zowel afhankelijk als onafhankelijk kan zijn. Door alle eigenschappen na te lopen en voor jezelf aan te geven welke op jou van toepassing zijn, kom je snel achter het type vrouw dat je werkelijk bent.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…