scrollTop top

TEST: Welk soort relatie heb jij?

TEST: Welk soort relatie heb jij?

Relaties zijn er in alle soorten en maten, en dan hebben we het hier niet alleen over liefdesrelaties: vriend en vriendin, partners, soulmates, je begrijpt het wel. Vroeger was er één standaard liefdesrelatie: Het traditionele huwelijk. Tegenwoordig bestaan er veel meer verschillende relaties. Welk soort relatie heb jij? Hieronder bespreken we een aantal soorten.

1. Een vaste relatie

Dit is de relatie die we allemaal kennen.Deze relatie is gebaseerd op liefde en intimiteit. Er is een hoge dosis aantrekkingskracht aanwezig in deze relatie.

2. Een open relatie

Een relatie tussen 2 personen waarbij zij ook seks hebben met anderen. In principe staat deze gelijk aan een vaste relatie, enige verschil is dus dat de partners toestemming hebben om het bed te delen met anderen.

3. Een seksrelatie

De naam zegt het al, in deze relatie draait het maar om één ding. Jullie zijn niet verliefd maar vinden het wel erg fijn om seks met elkaar te hebben.

4. Een verstandsrelatie

Tegenwoordig komt dit niet meer zoveel voor. In deze relatie speelt liefde totaal geen rol. Deze relatie wordt enkel afgesloten omdat het een praktisch of materieel voordeel oplevert voor één of beide partijen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  231.518.946
 • Aantal
  doden
  4.745.290
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  1.233.723
 • Aantal
  doden
  25.554

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!