Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Test: welk type shopper ben jij?

Anja
2 min read

Iedereen winkelt op een andere manier. De een vindt het heerlijk om heel de winkel door te lopen en alles even te bekijken, terwijl de ander het liefst zo snel en effectief mogelijk winkelt (om zo veel mogelijk winkels te kunnen bezoeken). Wij beschrijven vier verschillende shoptypes, zodat jij kunt bepalen welk type shopper jij precies bent.

De rustige shopper

De rustige shopper heeft geen haast en bekijkt het liefst alles even van dichtbij. Je wil alle prints van dichtbij bekijken, je wil alle stoffen voelen en je slaat geen rek over als je een winkel bezoekt. Winkelen duurt bij jou altijd lang en dit vind je zeker niet erg, want winkelen is een leuke bezigheid.

De scanner

De scanner loopt niet ieder rek af om alles te bekijken, maar scant de rekken van een afstandje. Door te kijken naar kleuren, prints en stoffen worden de kledingstukken die niet leuk zijn meteen overgeslagen en loopt de scanner alleen naar een rek toe als ze denkt iets te zien wat wel bij haar kan passen. Je pakt het kledingstuk in kwestie uit het rek, je keurt het kledingstuk en je maakt een beslissing om vervolgens weer verder te scannen. Er gaat geen tijd verloren, want jij wil zo veel mogelijk winkels bezoeken.

De effectieve shopper

De effectieve shopper houdt niet zo van winkelen. Je gaat naar de stad voor dingen die jij nodig hebt en bezoekt de winkels waarvan je weet dat ze jouw item verkopen, maar je gaat echt niet naar andere winkels om voor de lol even wat rond te kijken. Heb je gevonden wat je nodig had, dan ga je het liefst weer zo snel mogelijk naar huis, plof je neer op het terras of neem je een welverdiende lunch om jezelf te belonen voor het winkelen.

De sociale shopper

De sociale shopper gaat niet zo zeer winkelen voor het winkelen, maar doet dit als sociale bezigheid. Je bent vaak dan ook drukker bezig met het kletsen met je vriendinnen, dan het daadwerkelijk bekijken van de rekken. Shoppen vind je leuk, maar je doet het eigenlijk nooit in je eentje.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…