Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Tips om je bikini mooi te houden

Anja
2 min read

In de zomer draag je heel wat bikini’s. Je koopt al een tijdje voor de zomer een paar leuke bikini’s: je gaat namelijk veel zwemmen en zonnen. Daardoor heeft je bikini wel heel wat te verduren. Je wilt je bikini, badpak of tankini natuurlijk wel zo mooi mogelijk houden. Wat doe je om ervoor te zorgen dat je bikini de goede vorm en de mooie kleur behoudt?

1. Goed uitspoelen

Zout en chloor kunnen ervoor zorgen dat de stof van je bikini verkleurt of dunner wordt. Het is belangrijk om je bikini dus goed uit te spoelen, meteen na de zwempartij in het zwembad of in de zee. Op veel stranden of bij de meeste zwembaden staat wel een douche waaronder je je bikini en jezelf goed kunt afspoelen. Als je je haar wast terwijl je je bikini nog aan hebt, spoel de bikini nadien dan zo snel mogelijk uit met lauw water. In shampoo zitten namelijk stoffen die slecht zijn voor je bikini.

2. Wassen en drogen

Laat je bikini nooit nat in je tas zitten en probeer je bikini zo weinig mogelijk uit te wringen na het zwemmen. Dat is namelijk heel slecht voor de stof. Laat de bikini natuurlijk drogen, het liefst buiten in de schaduw. Voor het wassen zelf gebruik je een zacht wasmiddel zonder bleekmiddel. Zo blijven de kleuren helder.

3 Voorzichtig met zonnecrème

Zonnecrème is natuurlijk noodzakelijk als je gaat zwemmen of zonnen. Zonnecrème is goed voor je huid, maar minder goed voor je bikini. Het zorgt ervoor dat de stof verkleurt. Je smeert je huid best op voorhand in: ongeveer een halfuur vooraleer je gaat zonnen. Wacht dan ook vooraleer je je bikini aantrekt tot de zonnecrème volledig in je huid ingetrokken is.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…