Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Tips voor traditionele Chinese gelaatsbehandelingen

4 min read

De TCM (Traditional Chinese Medicine) is een eeuwenoud gezondheidssysteem uit China, dat zijn weg heeft gevonden naar de westerse wereld en waarin alles draait om evenwicht tussen lichaam en geest. De levensenergie Qi, die via de meridianen en acupunten stroomt, speelt hierin een cruciale rol en wordt ondersteund door o.a. de theorie van de 5 elementen en yin-yang. We zetten hier drie gelaatsbehandelingen uit de TCM in de kijker; voor meer inzicht in jezelf, een jongere uitstraling en een betere algehele gezondheid.

1. Meer inzicht in jezelf met face mapping

De Chinese gelaatsdiagnostiek, mian xiang, is al eeuwenoud. Volgens de TCM drukt het gelaat uit wat er zich in het verleden, heden en in de toekomst aan disbalans in je lichaam is. De buitenkant toont wat er zich aan de binnenkant afspeelt. Zo kunnen rimpels veel vertellen over emoties en gebeurtenissen in je leven. De oude Taoïsten zeggen dat rimpels de voetafdruk van de ziel zijn. Maar er wordt ook gekeken naar de vorm van je gelaat, bepaalde lijnen en de 5 elementen in je gezicht (hout, vuur, aarde, metaal en water). Tijdens een face mapping sessie wordt je gezicht nauwkeurig geanalyseerd en krijg je inzichten, waarmee je beter veranderingen in je leven kunt doorzetten of waardoor er bij jou een verandering in denken ontstaat die helend werkt. Je krijgt meer inzicht in wie je bent, zodat je gemakkelijker jouw gouden pad kunt volgen. Of leer zelf face mapping in deze Cursus Face Mapping!

2. Schoonheid van binnenuit met anti-aging acupunctuur

Er zijn talloze crèmes die beweren dat ze de tekenen van het ouder worden verminderen. Binnen de westerse beauty branche wordt huidveroudering vooral vanaf de buitenkant aangepakt. De TCM pakt het probleem van binnenuit aan door middel van een combinatie van acupunctuur, kruiden en voedings- en leefregels. Het doel van anti-aging acupunctuur is om met naaldjes in het gelaat de doorstroom van levensenergie te bevorderen. Het zijn de blokkades in deze levensenergie, die veroudering veroorzaken. Deze blokkades kunnen ontstaan onder invloed van factoren als stress, te veel zon, milieuverontreiniging en verkeerde voeding. Anti-aging acupunctuur bevordert het innerlijk evenwicht, dat zich uit in uiterlijke schoonheid, waardoor rimpels en huidaandoeningen voorkomen worden. Echte schoonheid ontstaat pas als lichaam en geest in balans zijn. Je leert er alles over in deze Cursus Anti-Aging Acupunctuur.

3. Ontspannen met een Chinese hoofd-, nek- en schoudermassage

Hoewel acupunctuur geen pijn doet, zijn er mensen die liever geen naaldjes in hun gelaat willen. Zie je naaldjes niet zitten? Probeer dan de Chinese hoofd-, nek- en schoudermassage, die een onderdeel vormt van tui-na massage (Chinese drukpuntmassage) en zich richt op het bevorderen van de doorstroom van de levensenergie Qi. Tijdens een Chinese hoofd-, nek- en schoudermassage behandelt de therapeut manueel de acupunten op het hoofd, in het gelaat, in de nek en op de schouders. Deze punten liggen op de meridianen, de energiebanen, waardoor de levensenergie stroomt. De meridianen staan in verbinding met een bepaald orgaan. Door de massage wordt er dieper op energetisch vlak op het lichaam ingewerkt. Een Chinese hoofd-, nek- en schoudermassage is heerlijk ontspannend en kan je volledig in balans brengen. Het werkt tevens als een natuurlijke facelift! Bekijk hier de Cursus Chinese Hoofd-, Nek- en Schoudermassage.

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…