Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Tot wel 20°C deze week: 6 coronaproof activiteiten die je kunt doen met z’n vieren

Gezond.be
3 min read

Met z’n tienen afspreken zit er de komende weken uiteindelijk toch niet in. Maar laat dat de pret niet bederven. Het wordt immers mooi weer en wij lijsten zes activiteiten op die perfect zijn om en petit comité te doen. 

1. Picknicken

Coronaproof bijpraten met een hapje en een drankje? Say no more. Breng allemaal iets lekkers mee, zet jezelf op een dekentje – op anderhalve meter van elkaar – en dan kan de qualitytime beginnen. Nog een kleine TikTok-tip: gebruik (wijn)glazen om je portie taart of quiche op te scheppen. Zo smul je niet alleen coronaproof, maar ook vlekproof van je picknick. Smakelijk!

2. Jenevertocht (of eender-welke-drank-tocht)

Ooit al een heuse jenevertocht gedaan? Dit zijn de spelregels: drink een shotje jenever -of een ander drankje naar keuze- elke keer je een andere richting uitgaat. Slaan we een padje in naar links? Shotje! Wie nog wat extra spice wilt toevoegen, kan ook enkele opdrachtjes doen onderweg. Wat dacht je bijvoorbeeld van tegelijkertijd te geocachen?

3. Een kubbtoernooi houden

Bij Kubb is het de bedoeling dat je de houten blokken van je tegenstander omvergooit met houten stokken. En dat vanop acht meter afstand. Het perfécte spel dus om te spelen in tijden van social distancing. Voor ieders gezondheid: probeer elkaar niet in de haren te vliegen bij verlies, maar blijf. op. anderhalve. meter. afstand.

4. Take (me) away … to a secret place

Naast een jenevertocht kun je ook een heuse snacktocht houden. Support your local horeca en ga langs bij je favoriete restaurants uit de buurt. Bij het eerste adres kun je een voorgerechtje afhalen om uiteindelijk af te sluiten met een crèmeke uit het ijssalon om de hoek. Met een volle maag en een brede glimlach kan iedereen weer huiswaarts keren.

5. Rond een kampvuurtje en onder de sterren

Met z’n allen gezellig binnenshuis bijpraten kan voorlopig niet, maar buiten kan het wél. Daarom: steek een vuurtje aan, neem er bij frissere avonden een dekentje bij en cozy up. Als jullie geluk hebben, kunnen jullie tussen de fijne babbels door ook nog genieten van een sterrenhemel. Yes, please! Hou uiteraard ook rekening met de avondklok.

6. Frisbeeën in het lokale park

Een andere activiteit waar je automatisch aan social distancing doet, is frisbeeën. Kies een leuke én ruime plaats uit en durf het kind in jezelf naar boven te halen. Even als een gek achter een frisbee aan rennen en alles van jezelf geven, kan alleen maar goed zijn voor je fysieke én mentale gezondheid. Laat die sprintjes en lachsalvo’s maar komen!

Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…