Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Trendy kapsels voor vrouwen

Irma Kroon
6 min read

De temperaturen beginnen weer te stijgen en dus beginnen we steeds vaker weer de terrasjes te bezoeken. Een goed moment om eens een blik te werken op de meest trendy kapsels van het moment. Want je wil er natuurlijk wel op je best uitzien en dat begint allemaal met een flitsende coupe. Welke kapsels zijn helemaal in?

Slordige boblijn

Er valt tegenwoordig steeds meer te doen aan je kapsel. Toch kan het juist heel mooi zijn om een wat ‘slordige’ uitstraling in je kapsel te creëren. We doelen dan op de ‘slordige boblijn’, die volgens toonaangevende sites en media helemaal terug aan het komen is. Een scheiding in het midden dragen blijft daarbij populair, maar dan dus wel met een stuk kortere haarlokken. Een kapsel waarbij het haar nipt of zelfs helemaal niet de schouders aanraakt is hot, en voor een wat rommeligere, niet al te strakke haardracht geldt hetzelfde.

Perfecte imperfecte krullen

Net als de hierboven beschreven slordige boblijn oogt ook het kapsel perfectly imperfect messy curls wat rommelig. En dat is precies de bedoeling. Het is wat speelser en wordt door kappers wel eens rock ’n rol-krulhaar genoemd. De perfecte imperfecte krullen die je ook wel eens hebt als je net uit je bed bent gestapt. Hoe warriger, hoe beter, met volop textuur en volume.

Curtain Bangs

Een ander kapsel dat ook helemaal in is dit jaar is de ‘gordijntjes pony’. De lokken liggen wat losser op je voorhoofd dan bij een normale pony, en dat zorgt voor een nog meer levendige uitstraling. In het midden is de pony wat korter, waardoor een lang gezicht ook wat ovaler zal lijken. Het doet denken aan de befaamde Brigit Bardot, een groot Frans model, actrice en zangeres in de jaren 70’. Een gewaagd kapsel, maar het kan heel mooi uitpakken. Let wel op de gewenste dikte en breedte van de gordijntjes pony, want dat is cruciaal. De Curtain Bangs wordt ook wel Curtain Fringe genoemd.

Sjaal in je haar

Vorig jaar kwam de scrunchie, een de ring-elastische haarband, helemaal terug in het straatbeeld. Maar dit jaar wordt er nog een stapje verder gegaan: het dragen van een sjaal is 2019! De sjaal kan goed gedragen worden in combinatie met een knot of een zijstaart. De accessoire kan ook ingevlochten worden, waardoor het lijkt alsof het een derde pluk haar in de vlecht is. Een andere mooie optie is om de sjaal als tulband, om je hoofd dus, te dragen. Naast een sjaal is ook een haarspeld met parels erg tof om in je haar te dragen.

Haartrend sjaal in haar vrouw

De hipste kleuren

Naast een kapsel in stijl dragen, is het natuurlijk ook weer trendy om je haar te laten verven. Er zijn een tal van nieuwe soorten haarkleuring. Enkele voorbeelden:

  • De peek-a-boo highlights. Een kleuring die als het ware ‘verstopt zit’ in je eigen haarkleur. Voor vrouwen met zwart haar kan dat bijvoorbeeld een donkerrode kleuring zijn. Voor blondines zou honingblond of warm lichtbruin een goede optie kunnen zijn.
  • De strand-lighting techniek zorgt voor een optimale zomerse uitstraling. Dit komt doordat de dunnere plukjes haar nu geverfd worden, terwijl dit bij highlights juist de dikkere plukken zijn. Door de subtiele manier lijkt het net alsof de zon op je haar schittert. Nog meer zomers kan niet!
  • Ook voor vrouwen die beschikken over een volle krul is het aanbrengen van kleur mogelijk. Heel goed zelfs. Denk hierbij aan de dip-dye curls. Met deze kleurtechniek blijft de krul in je haar onaangetast. Het verschil in kleur is bij dip-dye curls groot (nauwelijks een overloop), waardoor het effect optimaal is. Het valt gelijk op.
  • Tot slot de meest populaire kleur van het moment: Living Coral. Het zit tussen roze en zacht oranje in, en komt op catwalks al steeds vaker voor in de kapsels van de modellen. De kleur straalt zachtheid uit, maar is tegelijkertijd juist erg stoer. Je huidkleur maakt eigenlijk niets uit. Je moet alleen uit je comfortzone durven te stappen voor deze opvallende, hippe haarkleur.

Laatste tips

Voordat je gelijk in de auto naar de kapper of haarspecialist sprint, hier nog enkele laatste tips.

  • Neem een foto of afbeelding mee van iemand, bijvoorbeeld een beroemdheid of een model, die het kapsel draagt dat jij ook graag wil. Duidelijker kan je voor jouw kapper niet zijn: dít is hoe jij het graag wil.
  • Hou er rekening mee hoeveel tijd je kwijt zal zijn aan het onderhouden van een eventueel nieuw kapsel. Als jij niet urenlang voor de spiegel wil staan, hoeft dat helemaal geen probleem te zijn. Met bijvoorbeeld een warrige half bun of een ‘waterval’ zijn er genoeg kapsels die simpel, maar mooi zijn.
  • Wees niet bang om het eens net iets anders te doen dan je normaal hebt. Het zal misschien even wennen zijn als je uit je comfortzone bent gestapt met een volledig nieuwe coupe of haarkleur, maar vrijwel nooit krijg je spijt. Je moet het gewoon durven!
Door Irma Kroon

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…