Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Van deze lingerie worden alle mannen wild!

Anja
4 min read

Lingerie is iets waar enerzijds mannen graag naar kijken, dat zij bewonderen en dat ze met veel plezier uitdoen. Anderzijds zijn er de vrouwen die lingerie aanschaffen, dragen en dag in, dag uit moeten (ver)dragen. Het zal je dan ook niet verbazen dat mannen en vrouwen niet altijd hetzelfde denken over lingerie. In een recent onderzoek met betrekking tot lingerie zijn dan ook interessante resultaten naar voren gekomen.

Wat is de rol van lingerie?

Al eeuwenlang ruziën mannen en vrouwen al over de rol die lingerie dient te vervullen. De meeste vrouwen zijn immers van mening dat lingerie bedoeld is om hun intieme delen te beschermen en ondersteunen, terwijl het gros van de mannen lingerie eerder ziet als verleidingsmiddel. Uit een studie, die uit is gevoerd door de website 1001dessous, bevestigd de onderlinge twist en heeft geprobeerd om de onenigheid tussen de twee seksen te analyseren. Voor deze studie werden 950 mannen en vrouwen ondervraagd in de hoop meer inzicht te kunnen krijgen in de verschillen tussen lingeriedragende dames en de mannen die deze onderkleding zo graag weer bij hen uitdoet.

  • Betekenis van lingerie voor vrouwen

Van de ondervraagde vrouwen vindt 47 procent het comfort van de lingerie het meest belangrijk. Verder is 45 procent van de dames van mening dat de lingerie die zij dragen ook sexy dient te zijn. Slechts 8 procent van de dames die deelnamen aan het onderzoek vonden trendy lingerie van het grootste belang.

  • Betekenis van lingerie voor mannen

Voor 74 procent van de ondervraagde mannen dient lingerie, maar ook ander ondergoed, vooral sexy zijn. Maar 22 procent van de heren die deelnamen aan het onderzoek waren van mening dat lingerie ook best comfortabel mocht zitten.

Verleidelijke lingerie

De kloof met betrekking tot lingerie tussen mannen en vrouwen, zal echter nog groter worden als je je richt op specifieke soorten verleidelijke lingerie die mannen en vrouwen zouden kiezen. Een groot deel van de ondervraagde vrouwen (64 procent) geven dikwijls de voorkeur aan een leuk setje, terwijl mannen liever dat zien dat een dame alles uit de kast haalt. Met alles bedoelen we dan: met jarretelles (50 procent van de mannen weet dit te waarderen), korsetten (41 procent van de heren wordt hier wild van) en strings (40 procent van de mannen zullen hierdoor verleid worden).

Vrouwen daarentegen denken daar beduidend anders over. Het dragen van jarretelles en korsetten vindt slecht 15 procent van de vrouwelijke deelnemers aan het onderzoek verleidelijk. Het dragen van een string kan hooguit 18 procent van de potentiële draagster ervan weten te bekoren. De enige lingerie waar de meeste mannelijke- en vrouwelijke deelnemers aan het onderzoek het blijkbaar over eens waren, was de body. De body viel echter bij niet meer dan 9 procent van de vrouwen en 28 procent van de mannen in de smaak als het gaat om verleidelijk ondergoed.

Kleur van de lingerie

Zowel mannen als vrouwen geven de voorkeur aan de kleur zwart als het gaat om lingerie. Daar staat echter tegenover dat de minder klassieke kleuren zoals roze, blauw en paars juist erg laag scoren. De kleur rood voor lingerie kan juist als legendarisch worden beschouwd. Lingerie in deze kleur van de liefde en passie kan namelijk de harten van 24 procent van de ondervraagde heren op hol brengen. Bij vrouwen scoort rood gekleurde lingerie echter beduidend lager: 16 procent. Vrouwen zullen eerder voor lingerie in wit of nude kiezen. Echt eens zullen mannen en vrouwen het waarschijnlijk nooit worden als het om het kiezen van gekleurde lingerie gaat.

Evolutie van het imago

Uit de studie is verder aan het licht gekomen dat, vergeleken met een decennium geleden, vrouwen vandaag de dag bewust kiezen voor sexy lingerie. Hoewel een vrouw niet meer het risico loopt om als een soort seksobject beschouwd te worden, voelt ze zich juist extra vrouwelijk en sterker als ze lingerie draagt. Bovendien doet ze met mooie lingerie ook zichzelf een groot plezier. Er heeft dus een zekere evolutie plaatsgevonden in de verhouding tussen vrouwen en de lingerie die zij dragen. Over de verhouding tussen mannen en hun boxershorts is echter nog weinig bekend, maar is wellicht stof voor een volgende studie. 

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…