Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Vanaf welke leeftijd moet je smeren om je huid zo lang mogelijk jong te houden?

5 min read

Naarmate je ouder wordt, neemt de aanmaak van collageen, elastine en andere belangrijke bouwstoffen in je huid af. Je velletje wordt minder soepel, en die tand des tijds kun je helaas niet tegenhouden. Maar wat je wél kunt doen, is smeren om je huid zo lang mogelijk jong en gezond te houden. Vanaf welke leeftijd start je daar best mee?

Magie in een potje?

We vallen meteen met de deur in huis: magische crèmes waarmee je rimpels kunt wegsmeren of het verouderingsproces volledig kunt omkeren, bestaan helaas niet. Maar dat wil niet zeggen dat verzorgingsproducten je huid niet langer jong en soepel kunnen houden. De juiste ingrediënten kunnen je huid verstevigen en egaliseren, waardoor fijne lijntjes en zelfs pigmentvlekjes kunnen vervagen. Je huid is gladder, strakker en stralender, en bovendien versterk je je huidbarrière, waardoor je nieuwe rimpels en andere tekenen van huidveroudering kunt uitstellen.

Preventie

Je huidbarrière versterken is dus erg belangrijk om veroudering te voorkomen, maar heeft het zin om al op jonge leeftijd antirimpelcosmetica te gebruiken? Het antwoord is: nee, maar je doet er op zich ook niets verkeerds mee. Zolang je huid geen veroudering vertoont, is vooral preventie belangrijk: hydrateer je huid, en vergeet vooral geen beschermlaagje in de vorm van een crème met een zonnebeschermingsfactor. De zon is met haar schadelijke uv-stralen namelijk één van de belangrijkste redenen van huidveroudering.

Anti-agecosmetica

Op het moment dat de eerste rimpeltjes opduiken (meestal rond de leeftijd van 30) is het nuttig om een anti-ageverzorging te gebruiken, omdat die meer verjongende ingrediënten bevatten. Daarvoor heeft je huid er eigenlijk geen behoefte aan. Het kan in principe geen kwaad, want dergelijke crèmes zullen je huid ook gewoon hydrateren – maar de stofjes die specifiek op veroudering werken, zijn eigenlijk overbodig.

Conclusie: als je huid dus nog jong en soepel is, kun je net zo goed een crème smeren die niet specifiek op veroudering gericht is. Vooral hydrateren en beschermen tegen de zon zijn hier belangrijk om je velletje langer jong te houden. Vertoont je huid de eerste tekenen van veroudering? Dan grijp je wél beter naar producten die verjongende ingrediënten bevatten.

Effectieve anti-aging in een vegan jasje

Caudalie’s gloednieuwe lijn, Resveratrol-Lift, bevat producten die je huid kunnen verstevigen en verjongen. Een volledig vegan collageenbooster verstevigt de huid door in te werken op alle huidlagen, terwijl een natuurlijk hyaluronzuur hydrateert en je velletje voller maakt. Resveratrol uit de wijnstok stimuleert ten slotte de proteïnen in de huid die ervoor zorgen dat fijne lijntjes en rimpels effectief bestreden worden. Een waar genoegen voor je huid én je zintuigen, want zowel de heerlijk geurende dagcrème, het serum, de oogcrème en nachtcrème smeren streelzacht uit.

Nog een aantal tips voor een stralende huid

  • Reinig je huid dagelijks om luchtvervuiling, make-upresten en andere vervuilende deeltjes te verwijderen. Dat zorgt er ook voor dat de ingrediënten in je verzorgingsproducten beter door je huid worden opgenomen.
  • Vermijd sterk schuimende of irriterende producten, want die kunnen je huidbarrière beschadigen waardoor je velletje overgevoelig wordt voor invloeden van buitenaf. Die kunnen het verouderingsproces versnellen.
  • Gebruik regelmatig een exfoliërend product om dode huidcellen te verwijderen en de celvernieuwing te stimuleren.
  • Een serum zorgt ervoor dat je actieve stoffen kunt smeren die soms minder goed functioneren in een crème. Een mooie aanvulling op je huidverzorgingsroutine!
  • Breng een dagcrème aan met vochtinbrengende ingrediënten die de opbouw van je huid ondersteunen. Smeer ook een SPF om je huid te beschermen tegen uv-stralen.
  • Terwijl je slaapt, komen bepaalde huidherstellende processen op gang. Gebruik daarom ‘s avonds een nachtcrème die de aanmaak van collageen een boost geeft.
  • En last but not leastslaap voldoende zodat je huid genoeg tijd heeft om te herstellen en zich te vernieuwen. Een schoonheidsslaapje is zeker geen fabel!
Door

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…