Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Vangst van de dag: de #brooddoosbriefjes van Hanne Luyten

Birte Govarts
2 min read

De Gezond.be-redactie zet wekelijks een product in de kijker dat jouw leven beter, makkelijker, lekkerder of mooier kan maken. Deze week: de duurzame #brooddoosbriefjes om je kinderen te verrassen.

Al jarenlang stopt auteur Hanne Luyten – bekend van #nietaankindengezinverklappen en Het huis met de gele deur – lieve briefjes in de brooddozen van haar drie kinderen. Haar doel? Mini-, Medium- en Maxikind ’s middags een glimlach bezorgen en laten weten dat ze aan hen denkt. Omdat Luyten vaak te horen krijgt van andere mama’s dat ze dat ook wel zouden willen doen, maar niet genoeg tijd/energie/inspiratie hebben, besloot ze prefab #brooddoosbriefjes te maken.

Je kan de dertig #brooddoosbriefjes, die werden geïllustreerd door Evelien van ontwerpstudio Balou, apart kopen of in pakket met een (heel schattige) brooddoos. Op twintig briefjes staat een lieve en positieve boodschap, op tien enkel een tekening, zodat ook kleuters een briefje kunnen krijgen. Op elk briefje is plaats voorzien om de naam van je kind te zetten en te ondertekenen.

Omdat Hanne het enorm belangrijk vond dat haar #brooddoosbriefjes een duurzaam project werd, koos ze ervoor om alles lokaal te maken, te drukken op gerecycleerd papier mét gecertificeerde en voedselveilige inkt en natuurlijk afbreekbaar verpakkingsmateriaal te gebruiken. Bovendien werd het plooiwerk gedaan door leerlingen uit het bijzonder onderwijs.

#brooddoosbriefjes
(€ 13,90 of 19,90 voor het pakket met de brooddoos) Hanne Luyten. Waarschuwing: de briefjes zullen ongetwijfeld zeer snel uitverkocht zijn. Om te weten of en wanneer de voorraad wordt aangevuld, kan je Hanne het beste volgen op Instagram.

Door Birte Govarts

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…