Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Vangst van de dag: de foodboxen van Foodprepper

Birte Govarts
3 min read

De Gezond.be-redactie zet wekelijks een product in de kijker dat jouw leven beter, makkelijker, lekkerder of mooier kan maken. Deze week: de gezonde foodboxen van Foodprepper.

I love food. Like Kanye loves Kanye. Het is de geniale slagzin van het wat ons betreft minstens even geniale Foodprepper. In plaats van volledige avondmaaltijden voorziet de Kempense Tessa van Meerten (28) je met haar foodboxen van een aantal homemade en kraakverse Fundamentals, oftewel basisbenodigdheden die je helpen om tijdens de drukke werkweek zo gezond mogelijk te ontbijten, lunchen én snacken. Denk bijvoorbeeld aan granola, soep en bananenbrood, allemaal bereid met zo weinig mogelijk verzadigde vetten en geraffineerde suikers. ‘Met mijn foodboxen wil ik mensen helpen om voorbereid aan hun week te beginnen, zodat ze tijdens het weekend en op weekavonden kunnen focussen op de dingen die ze leuk vinden: sporten, familie en vrienden en lekker uiteten gaan, bijvoorbeeld.’

Getest en goedgekeurd

Wij mochten enkele weken geleden een box van Foodprepper uittesten, en we beloven je met de hand op het hart dat zo’n voorraadje gezonde voeding het leven écht makkelijker maakt. In onze foodbox zat een maïsbrood met pompoenpitten, een zakje mango-kokosgranola, twee brownies op basis van zoete aardappel, een doos kervelsoep met prei en peterselie, geroosterde paprikaspread, confituur met perzik en vanille en een doosje geroosterde tuinbonen. Ik combineerde ze met gezonde ingrediënten die ik al in huis had. Zo at ik mijn mango-kokosgranola met kefir, en had ik zo meteen een lekker en gezond ontbijt binnen. Het maïsbrood was om duimen en vingers bij af te likken. Zonder iets, maar ook met de confituur erop. De kervelsoep met prei en peterselie vond ik ideaal om mee te nemen naar de redactie. De grootste verrassing in de box? De geroosterde tuinbonen die ik at als tussendoortje, ook op het werk. Ze smaakten niet alleen heerlijk, maar hielpen me ook de namiddag door zonder dat ik naar een koek of chocoladereep moest grijpen. Een echte aanrader, dus, deze box!

Foodbox (€ 28 per box of vanaf € 27 per maand voor een lidmaatschap) Foodprepper
Info: foodprepper.be

Door Birte Govarts

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…