Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Veel voorkomende ouderdomskwaaltjes: wanneer schakel je hulp in?

Lore
3 min read

Naarmate mensen ouder worden, krijgt een groot deel lichamelijke klachten. De meeste ouderen vinden het moeilijk in te schatten wanneer ze naar de dokter moeten. Ga je het internet op dan wijzen veel symptomen op een ernstige aandoening, maar wanneer is het nu echt serieus? Hieronder lees je over een aantal van de meest voorkomende klachten. Zo krijg je een goed beeld van welke klachten er allemaal voorkomen en hoe je deze kunt behandelen.

Moeite met lopen

Veel mensen krijgen moeite met lopen naarmate ze ouder worden. Merk jij dat je hier ook last van hebt? Vaak is de oorzaak terug te vinden in de knieën of in de heup. Als je merkt dat je moeilijker kunt lopen door deze klachten, dan is het absoluut aan te raden om naar de dokter te gaan. De dokter vertelt je wat er aan de hand is en of er een heupoperatie of knieoperatie nodig is of niet. Het is verstandig om niet te lang met dit soort klachten te blijven lopen, want zo kunnen ze verergeren.

Een slecht gehoor

Mensen die ouder worden, krijgen in veel gevallen ook meer moeite met horen. Als je veel in aanraking bent gekomen met harde geluiden, dan is de kans nog groter dat je dergelijke klachten oploopt.

Gelukkig zijn er tegenwoordig een hoop mogelijkheden als je een slechter gehoor begint te krijgen. Een hoorspecialist kan je vertellen of je een gehoorapparaat nodig hebt of niet.

Tegenwoordig bestaan er gehoorapparaten die je 24 uur per dag inhoudt en die nauwelijks zichtbaar zijn. Deze hoorapparaten kun je dus zelfs inhouden tijdens het slapen en douchen! Hierdoor is het veel minder vervelend om een gehoorapparaat te dragen. Na verloop van tijd merk je bijna niet eens meer dat je het apparaatje draagt.

Staar

De lenzen in je ogen worden dankzij ouderdom minder helder, waardoor er staar kan ontstaan. Dit verschijnsel komt veel voor onder oudere mensen.

Vroeger zou dit betekenen dat je moest leren leven met een slechter zicht, maar tegenwoordig kun je voor een staaroperatie kiezen. De troebele lens wordt dan vervangen met een heldere kunstlens. Na een geslaagde operatie zie je gegarandeerd beter.

Als je staar onbehandeld laat is de kans groot dat je steeds slechter zal gaan zien. Na verloop van tijd zal je dus altijd een staaroperatie nodig hebben.

Door Lore

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…