Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Verrassend: 1 op de 2 vrouwen heeft anale seks

Bram
2 min read

Ongeveer de helft van de vrouwen (48%) doet aan anale seks. Deze resultaten komen voort uit een grootschalige enquête. Verrassend detail: vrouwen en mannen nemen even vaak het initiatief voor deze seksvorm. Hebben we je aandacht?

Het taboe verdwijnt

Een van de laatste seksuele taboes lijkt te verdwijnen. Na het taboe op orale seks sneuvelt nu ook het taboe op anale seks. Dat anale seks prettig kan voelen voor zowel mannen als vrouwen is niet langer een geheim. Maar liefst de helft van de vrouwen waagt er zich af en toe aan. Wanneer koppels op een correcte manier met anale seks experimenten kan dit voor beiden een verrijking van hun seksleven betekenen. Meer zelfs, veel vrouwen rapporteren een hevig orgasme tijdens anale seks.

Heel af en toe

Dat verrassend veel vrouwen anale seks uitproberen wil niet zeggen dat het tot de meest toegepaste posities behoort. 25% van de ondervraagde vrouwen waagt er zich maandelijks aan. De meeste vrouwen doen het slechts één keer per half jaar. In tegenstelling tot wat algemeen wordt gedacht zijn het niet alleen de mannen die initiatief nemen. Mannen en vrouwen nemen ongeveer even veel initiatief om het uit te proberen.

Het mag niet pijnlijk zijn

De meeste vrouwen die aan anale seks doen ervaren geen pijn. Seksuologen bevestigen dat anale seks, op een goede manier uitgevoerd, helemaal geen pijn mag doen. In tegendeel, deze seksvorm hoort zowel voor mannen als voor vrouwen prettig te voelen. Heb jij het geprobeerd en doet het pijn? Dan hebben jij en je partner waarschijnlijk te weinig tijd gespendeerd aan het voorspel.

Communicatie is het sleutelwoord

Wil jij je seksleven naar nieuwe hoogtes brengen en anale seks uitproberen? Praat er dan over met je partner. Het is belangrijk dat beide partners op een respectvolle manier met elkaar omgaan. Alleen zo kan anale seks een prettige ervaring worden. Zorg ervoor dat je ontspannen bent en bouw traag op. Wil je partner anale seks en jij niet? Helaas, je partner zal je keuze moeten accepteren. Niemand kan je verplichten om anale seks uit te proberen.

 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…