Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Vettig haar? Niet met deze 8 tips!

Olivier
3 min read

Heb jij last van vet haar? Bij sommige mensen zit dit in de genen en zij hebben hier al hun hele leven last van, bij anderen ontstaat dit uit het niets. Vet haar kan heel vervelend zijn, het ziet er niet mooi uit en is bovendien niet gezond. Daarom hebben wij een lijst opgesteld met 8 tips tegen vet haar!

Douche met een lage temperatuur

Eén van de oorzaken van vet haar is een hoge temperatuur. Daarom ondervinden veel mensen dit probleem alleen zomers. Door te douchen met een lagere temperatuur, verminder je de talgproductie op je hoofdhuid. Douche dus niet te warm!

Was je haar niet elke dag

Zorg dat je je haar niet vaker dan twee á drie keer per week wast. Wanneer je je haar te vaak wast, verwijder je naast de viezigheid ook natuurlijke vetten van de hoofdhuid. Hierdoor gaat je hoofd meer talg aanmaken en wordt je haar dus vetter. Drie keer per week is echt de max!

Masseer je hoofd niet

Wanneer je je hoofd masseert, stimuleer je de bloedsomloop. Een goede doorbloeding stimuleert op zijn beurt weer talgproductie. Masseer je hoofdhuid dus niet, hierdoor krijg je snel vet haar. Zorg dat je bij het aanbrengen van bijvoorbeeld shampoo de hoofdhuid zo min mogelijk masseert.

Spoel de shampoo goed uit

Zorg er altijd voor dat je na het wassen van je haar shampoos en conditioners goed uitspoelt. Wanneer je dit niet doet, oogt je haar vetter en dit ziet er minder mooi uit.

Raak je haar niet te veel aan

Wanneer er overdag losse haren in je gezicht hangen is het verleidelijk om deze met je handen naar achter te gooien. Je handen zitten alleen vol met bacteriën en zijn daarnaast vaak vet. Probeer dus zo veel mogelijk van je haar af te blijven en gebruik een elastiek om je haar uit je gezicht te houden.

Borstel het haar niet te vaak

Wanneer je je haar borstelt, masseer je vaak de hoofdhuid. Hierdoor verspreid je de oliën over de rest van je haar en breng je de vetten naar het oppervlak van je coupe, waardoor deze er vetter uitziet.

Gebruik niet teveel stylingproducten

Gebruik weinig tot geen gel, wax, pasta’s, etc. Deze producten zorgen ervoor dat je je haar vaker moet wassen en zoals hierboven al aangegeven is dat één van de oorzaken van vet haar.

Verschoon je kussensloop

Een andere manier om vet haar te bestrijden is het regelmatig verschonen van je kussensloop. Wanneer je ‘s nachts heen en weer rolt in je bed, verspreiden vetten zich over je kussen. Vervolgens belanden deze vetten weer in je haar wat zorgt voor vet haar.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…