Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Waarom een mixer of blender onmisbaar is in jouw keuken

Fien De Bruycker
3 min read

Geschreven met input van de Bijenkorf

Lekkere gerechten bereiden is een eitje met een mixer of blender in je keuken. Je kan er alle kanten mee uit. Smoothies, soepen of lekkere sauzen tover je in no-time op tafel. Of je nu een echte keukenprins(es) bent of je standaard een kookboek bij de hand moet nemen: een mixer of blender is zonder twijfel essentieel keukengerei.

Verschillen tussen mixer en blender

In principe ben je als hobbychef gesteld als je een van de twee in huis hebt. Maar er zijn wel wat verschillen. Met een blender kan je net dat tikkeltje meer. Maar, hij neemt ook wat meer plaats in. Een mixer daarentegen is makkelijker op te bergen en ook makkelijker af te wassen. Het is maar waar je ‘m hoofdzakelijk voor zal gebruiken. Ben je een echte soepfanaat? Dan ben je met een blender goed gesteld. Met een blender maak je namelijk de gladste velouté soepen. Zo krijg je ze met een mixer waarschijnlijk niet.

Smoothies en soepen

Een ochtend met een goede smoothie begonnen, is half gewonnen, zoals ze zeggen. En het klopt als een bus. Wat banaan, besjes en yoghurt in de blender en je hebt in een oogwenk een heerlijk gezond ontbijt. Je kan er nog wat groenten of superfoods aan toevoegen zoals spirulina of algen. Al die vitamientjes zorgen voor een knallende boost, zodat je die drukke werkdag met gemak aan kan. Fruitpap voor de allerkleinsten? Zo gepiept. Alles de blender in en je kleine oogappel kan aan het smullen. Gauw een vers soepje voor de middaglunch? Easy peasy lemon squeezy: Ajuin aanstoven, groenten naar keuze en wat bouillon opkoken en mixen maar. Ben je liever zeker dat de soep niet in het rond vliegt? Dan gebruik je misschien best de blender: deksel erop en blenden maar.

Mayo

Bij een Belgische steak met frietjes hoort een lekker sausje. Mayonaise is een all-time favorite. Geen steak zonder frietjes en geen frieten zonder mayonaise, am I right? En er gaat niets boven zelfgemaakte mayonaise. Je hebt er niet veel voor nodig: ei, zout, peper, azijn en olie. That’s it! En oh ja, een mixer natuurlijk, want heb jij al eens mayonaise met de hand proberen kloppen? Good luck, tenzij je een getrainde chef bent of een bodybuilder is dat niet zo vanzelfsprekend. Voordat je mayonaise nog maar iets of wat opgeklopt is, zit je met krampen in je arm. Maar, geen nood! Daarom hebben we dus een mixer!

Door Fien De Bruycker

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…