Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Waarom het beter is een beste vriendin te hebben dan een lief!

Olivier
5 min read

9 redenen waarom het soms beter is een goede vriendin te hebben dan een lief.

1. Praten met je beste vriendin

Met je beste vriendin kun je parten, praten en nog eens praten. Je lief daarentegen zal op een bepaald ogenblik tegen je zeggen dat je zaagt. Bovendien is er geen enkel onderwerp taboe om met je beste vriendin te bespreken. Sommige onderwerpen vindt je lief echter heel gênant en laat hij liever aan zich voorbijgaan. Bij je beste vriendin kun je dus altijd terecht voor een serieus, of minder serieus, babbeltje ze zal je nooit afwijzen.

2. Je beste vriendin begrijpt je

Je beste vriendin begrijpt dat bepaalde dingen echt wel een serieus probleem zijn. Denk maar eens aan het immense probleem dat je hebt als je niet weet wat je aan moet doen naar dat feest. Maar ook als je kapsel weer eens volledig de mist in is gegaan en je weer opnieuw moet proberen er nog wat van te maken. Een beste vriendin zal in geen geval zeggen dat je overdrijft. Bij haar ben je dan ook altijd welkom als je zorgen of problemen hebt. Ze zal dan proberen naar je te luisteren, te troosten en je tranen te drogen.

3. Ze houdt van dezelfde series

Voor je beste vriendin is het heel normaal dat je een beetje geobsedeerd bent door je favoriete serie. Zij ervaart dat namelijk net zo. Samen met haar kun je de gebeurtenissen in deze serie dan ook naar hartenlust bespreken. Bovendien zal er tussen jou en je beste vriendin nooit een strijd oplaaien om de afstandsbediening van de televisie. Hier staat echter tegenover dat je lief in de regel heel andere voorkeuren heeft als het gaat om televisieprogramma’s.

4. Je beste vriendin vindt je echt leuk

Je beste vriendin zal spontaan alle foto's op social media leuk vinden. Je lief zul je echter zo nu en dan even een duwtje in de goede richting moeten geven voordat hij deze stap zet. Ook zullen de complimenten van je beste vriendin altijd oprecht en gemeend zijn. Bij je lief kan de reden om je te complimenteren echter heel anders zijn. Zo kan hij je gelukkig willen maken door iets liefs te zeggen, maar eveneens wat van je willen en om die reden je een complimentje geven.

5. Belangrijke data vergeet ze niet

Je beste vriendin zal nooit belangrijke data, zoals je verjaardag, vergeten. Ze heeft dan immers weer een goede reden om met je af te spreken. Samen leuke dingen doen daar is ze namelijk altijd wel voor te porren. Mannenzaken van je lief kunnen een afspraakje met jou echter regelmatig in het water laten vallen. Gelukkig is er dan nog altijd je beste vriendin waar je mee kunt gaan shoppen. Hier genieten jullie doorgaans enorm van, terwijl winkelen met je lief het altijd een enorme poppenkast zal blijven.

6. Eerlijk kledingadvies

Een echte vriendin zal je altijd eerlijk zeggen wat ze van je uiterlijk vindt als je daar om vraagt. In geen geval zal ze je wat op de mouw spelden of je voorliegen. Je weet dus precies hoe zij over je uiterlijk denkt, terwijl je lief zich er vaak met een vaag antwoord vanaf maakt. Kleding, en soms ook schoenen, worden overigens van tijd tot tijd uitgewisseld tussen jou en je beste vriendin. Je moet er toch werkelijk niet aan denken dat je dit ook met je lief zou doen.

7. Make up hulp

Je beste vriendin zul je nooit horen kagen als je wat meer tijd nodig hebt om je op te maken. In de regel zal ze je zelfs komen helpen als dat nodig is. Met raad en daad staat ze je dan bij om het meest fraaie resultaat te bewerkstelligen. Vice versa is dat uiteraard ook altijd het geval. Samen met je beste vriendin breng je dan ook een heleboel uren in de badkamer door voordat jullie make up er op en top uitziet. Je lief kan daarentegen vaak alleen maar klagen dat je de badkamer te lang in bezit houdt en te lang staat te tutten.

8. Handige hulp

Je beste vriendin bij je hebben betekent dat je nooit verlegen zult zitten om een tampon, een elastiekje voor in je haar of wat lipgloss. Haar handtas bevat, net zoals die van jou meestal, een breed scala aan producten die vrouwen onderweg nodig kunnen hebben. In de zakken of de tas van je lief hoef je daarentegen niet naar dit soort producten te zoeken. Hij zal je bovendien erg raar, en wellicht zelf gegeneerd, aankijken als je hem vraagt of hij even een tampon of wat blush voor je heeft.

9 Eeuwige vriendschap

Op de ouders van je beste vriendin heb je nooit indruk hoeven maken. Deze lieve mensen vinden je immers toch wel leuk. Daarbij komt verder dat je nooit aan de vriendschap met je beste maatje hoeft te twijfelen. Op het gebied van vriendschap is zij namelijk gewoon de ware en zal je in geen geval beliegen of bedriegen. Een beste vriendin zal op elk moment van de dag voor je klaarstaan, bijvoorbeeld als je hart weer eens is gebroken. De liefde tussen jou en je beste vriendin is dan ook voor eeuwig en altijd.  

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…