scrollTop top

Waarom knuffelen na de seks een goed idee is

Waarom knuffelen na de seks een goed idee is

Veel mensen willen na een goeie vrijpartij graag nog even knuffelen. Dit komt er niet altijd van. Toch is het beter dit wel te doen. Hieronder volgt waarom dit is.

1. Graadmeter

Je dacht misschien dat de duur van je vrijpartij of het uitgebreide voorspel een graadmeter is voor de goede seks die jullie hebben. Niets is minder waar. De echte graadmeter bij goede seks is of jullie daarna knuffelen. Ook hoelang jullie met elkaar knuffelen zegt iets over de relatie.

2. Geluksgevoel

Niet alleen de seks zorgt door de grote intimiteit voor een groter geluksgevoel. Ook het knuffelen na de seks vergroot dit gevoel. Niet alleen bij vrouwen, maar vooral bij mannen. De tevredenheid over seks wordt hierdoor groter, waardoor je ook meer tevreden bent over je relatie. Niet alleen veel zoenen en lieve woordjes tegen elkaar zeggen is goed voor je relatie, vooral het knuffelen na de seks bevestigt de tevredenheid over de relatie.

3. Relatie verdiepen

Doordat jullie allebei na de seks nog even met elkaar blijven knuffelen blijf je na de vrijpartij dus langer bij elkaar. Grote kans dat jullie tijdens het knuffelen met elkaar in gesprek gaan. Hierdoor verbeter en verdiep je je relatie. 

4. Moment van rust

Vooral voor stellen die één of meerdere kinderen hebben met daarbij een druk gezinsleven stellen het knuffelen na de seks op prijs. Zo hebben ze samen nog even een moment van rust voordat de kinderen weer aan de deur kloppen.

5. Beloning

Ten slotte is knuffelen na de seks een goed idee, omdat het knuffelen als een soort beloning wordt gezien. Na een beloning voel je je goed en wil je dat vaker meemaken. Dit is goed voor je seksleven en je relatie. Het knuffelen na de seks is dus van groot belang en zegt veel over je relatie. Ook kun je je relatie met het knuffelen verbeteren.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  266.069.035
 • Aantal
  doden
  5.258.626
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  1.868.906
 • Aantal
  doden
  27.319

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!