Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Waarom masturberen gezond is

Fien De Bruycker
3 min read

Geschreven met input van Christine Le Duc

Misschien verwacht je het niet meteen, maar wist je dat masturberen kan bijdragen aan een healthy lifestyle? Masturberen is namelijk super gezond! In dit artikel leggen we je uit waarom het aan te raden is om regelmatig je favoriete vibrator uit je nachtkastje te halen: 5 redenen waarom masturbatie gezond is.

1. Het verbetert je bloedsomloop

Waarom zou je elke dag een grote ronde gaan hardlopen als het ook veel leuker kan? Wanneer je klaarkomt bij het masturberen stijgt je hartslag. Hierdoor wordt je bloed sneller door je lichaam gepompt, wat natuurlijk super goed is voor je hart. Natuurlijk is het goed om nog steeds regelmatig te sporten, maar masturberen kan zeker een fijne aanvulling zijn op jouw dagelijkse routine!

2. Het helpt stress te verminderen

In het drukke dagelijks leven met werk, hobby’s en allerlei andere verplichtingen kan masturberen het perfecte me-time moment zijn. Tijdens het masturberen heb je echt een moment alleen voor jezelf waarbij je kunt ontspannen en ultiem kunt genieten. De ontlading van het orgasme zorgt ervoor dat alle stress zo je lijf uitstroomt. Bovendien maakt je lichaam bij het klaarkomen oxytocine aan, waardoor jij je nog meer ontspannen zult voelen.

3. Het boost je immuunsysteem

Wanneer je klaarkomt bij het masturberen komt ook het hormoon cortisol vrij. Cortisol wordt in hoge dosis vaak gerelateerd aan stress, maar door de eerder genoemde oxytocine blijft dit goed in balans. De kleine hoeveelheden cortisol die worden aangemaakt bij het masturberen zorgen juist voor een boost van je immuunsysteem. Weer eens wat anders dan het innemen van vitamine supplementen!

4.  Het is goed voor je humeur

Wist je dat je bij het klaarkomen gelukshormonen zoals dopamine en oxytocine aanmaakt? Deze stoffen zorgen voor een extra gelukkig gevoel, dat doorwerkt op de lange termijn. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat mensen die regelmatig masturberen zich daadwerkelijk gelukkiger voelen. 

5. Het verbetert je seksleven

Masturberen is natuurlijk super fijn om zelf tot een hoogtepunt te komen. Daarnaast kan het ook helpen om seks met een partner te verbeteren. Door je eigen lichaam te verkennen, kun je ontdekken wat je zelf lekker vindt, zodat je dit later ook weer aan je partner kunt overbrengen. Vrouwen die regelmatig masturberen, hebben vaker kans op een orgasme tijdens de seks. Voor mannen kan masturberen ook helpen om het orgasme tijdens de seks uit te stellen, waardoor ze het langer volhouden.

Masturberen is dus erg gezond. Is een fijne masturbatie sessie al onderdeel van jouw routine? Tijd om jouw tarzan vibrator of prostaat stimulator er eens wat vaker bij te pakken!

Door Fien De Bruycker

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…