Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Waarom een ruzie je relatie 5 x sterker maakt

Bram
3 min read

Af en toe ruzie maken hoort bij elke relatie, daar is niets mis mee. Integendeel, een goede ruzie kan jullie zelfs dichter bij elkaar brengen. Dat is nu ook wetenschappelijk bewezen.

Koppels die ruziemaken zien elkaar als gelijken

In een relatie is het belangrijk dat beide partners op hetzelfde veld spelen. Niemand wint als één partner dominant is tegenover de andere. En dat is nu net wat gebeurt als koppels geen ruzie maken. Als je niet voor jezelf opkomt en samen discussieert, toon je aan je partner dat zijn mening belangrijker is  Je zegt eigenlijk dat hij altijd krijgt wat hij wil. Je bent dan op weg naar een ongezonde relatie. Koppels die samen ruzie maken zien elkaar als gelijke partners, dat is de sleutel naar een gelukkige relatie.

Door elkaar uit de dagen zal je samen groeien

Het is geen geheim dat je het meeste groeit als je obstakels overwint. Het is ook geen geheim dat een goede relatie twee partners nodig heeft om elkaar uit te dagen om het beste van zichzelf te geven. Als je ruzie maakt met je partner maakt het niet uit of je wint of verliest. Je leert hoe je een betere winnaar en verliezer kan zijn en je leert betere compromissen te maken. Dat zijn allemaal belangrijke vaardigheden die je in elk levensdomein kan gebruiken.

Er is geen afgunst tussen partners

Als je jezelf constant inhoudt en je gevoelens opkropt zal er afgunst ontstaan in je relatie. De gezondste manier om met je negatieve emoties om te gaan is door ze uit te spreken.

Je kan beiden je hart eens luchten

Als je een gezonde relatie wil mag je geen ruzie vermijden. Je moet natuurlijk ook niet zo snel mogelijk beginnen ruzie maken nadat je dit gelezen hebt. Het is belangrijk om je hart te luchten en de manier waarop je ruzie maakt is minstens even belangrijk.

Na je ruzie kan je het weer goed maken

Als je met elkaar ruzie maakt ben je eigenlijk al bezig met het bij te leggen. Je zou immers geen ruzie maken als je het probleem niet wil oplossen. Door ruzie te maken vertel je eigenlijk aan je partner dat je om elkaar geeft en het wil bijleggen. Extra bonus? Na een ruzie zijn jullie veel sterker met elkaar verbonden. Je hebt elkaar beter leren kennen en je kan samen verder groeien en leren.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…