Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Waarom seks goed is voor je carrière

Anja
4 min read

Er worden aan seks een heleboel voordelen toegeschreven, zelfs dat seks goed is voor je carrière. Hier zijn echter nog niet veel mensen van op de hoogte. Dat seks je carrière gunstig kan beïnvloeden wil overigens niet zeggen dat je linea recta met je leidinggevende in bed dient te duiken, maar wel dat een gezond seksleven een positieve invloed uitoefent op je gezondheid. Een goede gezondheid op zijn beurt zal je werk, dus op een indirecte manier, weten te beïnvloeden.

Erg seksueel actief is een hoog salaris

Door wetenschappelijk onderzoek is aan het licht gekomen dat er een duidelijk verband ontstaat tussen de mate waarin je seksueel actief bent en het salaris dat maandelijks op je rekening wordt gestort. Mensen die elke week minimaal vier keer seks hebben, verdienen in de regel dan ook meer dan collega’s die minder vaak vrijen. Dit geldt niet alleen voor mannen, maar zeker ook voor vrouwen die seksueel actiever zijn. Gemiddeld zijn deze personen namelijk gezonder en gelukkiger en dus eveneens vaak meer gemotiveerd. Verder kunnen zij meestal beter beslissingen nemen en beter presteren. Door op de werkvloer betere prestaties te leveren, zul je vaak een hoger salaris in de wacht kunnen slepen.

Daarnaast zorgt seks ervoor dat je lichaam een verhoogd niveau van dopamine bevat. Dopamine is een stofje dat er ondermeer voor zorgt dat je beter probleemoplossend kunt denken en dus eveneens je prestaties op de werkvloer kunt verbeteren.

Uitgerust en relaxt

Een persoon die van tijd tot tijd seks heeft, zal in de regel ’s nachts beter slapen en zich overdag fitter voelen. Dit zal wederom een positieve invloed hebben op de werkvloer omdat je daar ook frisser en fruitiger zult verschijnen. Daarnaast wordt je stressniveau op een positieve manier beïnvloed. Regelmatig vrijen zorgt er namelijk voor dat je gezondheid beter wordt en je minder ziek bent.

Een vrouw van middelbare leeftijd zal zich bijvoorbeeld een dag nadat ze seksueel actief is geweest vaak aanzienlijk beter voelen dan na een seksloze dag. Seks is immers een uitstekende remedie tegen stress en spanningen. Je gaat je erdoor veel gezonder en fitter voelen en je presteert beter op de werkvloer.

Vrijen houdt je jong

Gedurende de seks worden er in je lichaam zogenaamde DHEA-hormonen geproduceerd en afgescheiden. Deze hormonen bieden je ook een aantal interessante voordelen. Je geheugen en je afweersysteem verbetert. Verder zorgen deze stoffen ervoor dat je lichaam een soort natuurlijk antidepressivum aangevoerd krijgt: weefsels in je lichaam gaan zich eenvoudiger herstellen en je huid blijft in een betere conditie. Je kunt door van tijd tot tijd te vrijen zelfs vaak een depressie verlichten en je leven met enkele jaren verlengen. Tevens zul je, door seksueel actief te zijn, langer een jeugdig uiterlijk weten te behouden.

Positieve invloed op je lichaamsgewicht

Door te vrijen verbrand je een behoorlijke dosis energie, elke dertig minuten zul je gemiddeld wel 150 calorieën kunnen verbranden tijdens de vrijpartij. Dit betekent dat wanneer je elke week drie keer dertig minuten vrijt, je lichaam ongeveer 450 calorieën zal verbranden. Dit staat gelijk aan het aantal calorieën dat je tijdens een half uurtje hardlopen zou verbranden. Indien je minder, of zelfs helemaal geen last hebt van overgewicht, dan zul je je in de regel aanzienlijk beter in je vel voelen en daardoor weer beter kunnen presteren op je werk.

Minder pijn

De oxytocine, de stof die in de volksmond ook wel bekend staat als het liefdeshormoon, komt vrij op het moment dat je seksueel actief bent. Samen met de endorfine, die bij een orgasme vrijkomt, zal deze oxytocine een pijnstillende werking hebben. Hoelang het pijnstillend effect aan blijft houden, is nog altijd niet duidelijk, maar wat deskundigen wel weten is dat een dagelijkse vrijpartij voor het uitblijven van bijvoorbeeld kantoormigraine kan zorgen. Op het ogenblik dat je minder last hebt van allerlei kwaaltjes en pijntjes zullen ook weer je prestaties op je werk verbeteren en je carrière meer kans op een boost hebben. 

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…