Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Waarom een vrouw vaak beter uit een break-up komt

Olivier
2 min read

Heb je net te maken met een break-up? Laat je emoties dan gerust lekker even gaan. Een break-up is namelijk erg heftig. Uit onderzoek blijkt nu ook dat vrouwen er veelal beter mee omgaan dan mannen.

Onderzoekers van de Binghamton University en de University College Londen hebben daartoe een onderzoek gedaan onder 5705 mensen in 96 landen. Aan mannen en vrouwen werd gevraagd om hun emotionele en fysieke pijn na de break-up een cijfer te geven.

Vrouwen bleken hoger te scoren en hadden dus meer last van emotionele en fysieke pijn, maar dit was slechts voor een korte tijd. Na een paar maanden waren de rollen juist omgedraaid.

Vrouwen herstellen volledig

Volgens de onderzoekers voelen vrouwen meer pijn na een breuk, omdat ze meer te verliezen hebben als ze een relatie aangaan met een man. Vrouwen zijn dan ook kieskeuriger en voorzichtiger als ze een relatie aangaan. Hierdoor is de pijn ook veel intenser bij een break-up.

Toch komen ze beter uit een break-up dan het mannelijke geslacht.

Vrouwen hebben de situatie na een tijdje volledig geaccepteerd. Ze hebben de break-up een plekje gegeven. Eenmaal ze de pijn overleefd hebben, kunnen ze ook volledig terug herstellen.

Hij beseft het pas later

Mannen voelen het verlies pas veel later. Pas na een aantal weken of maanden beseffen ze zich dat ze single zijn en op zoek moeten naar een nieuwe liefde.

Eigenlijk beseffen ze dan pas wat ze hebben verloren en dat dit onvervangbaar is.

Een vrouw geniet dan vaak al terug van haar single leventje of een nieuw dating-avontuur.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…