Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Waarom zoenen we? Dit is de reden!

Bram
2 min read

Elkaar kussen, het lijkt de normaalste zaak van de wereld, maar waarom doen we het en waarom vinden we het zo leuk? Niet alleen kan het leuk voorspel zijn, het is nog eens gezond ook! 

Intimiteit en passie 

Zoenen versterkt enerzijds de band tussen jij en je partner. Het is namelijk een intiem moment dat jullie delen. Door te kussen komt er ook een liefdeshormoon vrij en dit hormoon zorgt ervoor dat jullie band versterkt. Daarnaast onderhoudt het ook de relatie. Uit onderzoek blijkt dat hoe vaker partners elkaar kussen, hoe tevredener ze zijn met elkaar. Een kus is een indicator van de tevredenheid met de relatie

Daarnaast kan een zoen zeer passioneel zijn en aanleiding geven tot meer. De lippen zijn namelijk een erogene zone en kussen zorgt voor opwinding. Mannen geven dan ook veel natte kussen om zo de seksdrift bij vrouwen op te wekken. 

Partner kiezen 

Er is een duidelijk verschil tussen wat kussen betekent voor mannen en vrouwen. Bij mannen is het vooral de passie die op de voorgrond treedt en dus het verleiden van de vrouw en haar op te winden. Bij vrouwen heeft kussen een heel andere betekenis. Ze gebruiken dit namelijk (onbewust) om de man af te tasten, om na te gaan of hij een goeie partner zou kunnen zijn. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de smaak en de geur van de partner zijn gezondheid weergeeft en tijdens het zoenen is ons geurorgaan extra actief. Vrouwen willen natuurlijk een gezonde partner met goede genen voor hun nakomelingen. 

Goed voor de gezondheid 

Naast het kiezen van een juiste partner en de band versterken tussen jullie, is zoenen ook heel gezond! Niet alleen verbrand je er calorieën mee en versterk je je gezichtsspieren, het vermindert ook stress en zorgt dat het lichaam ontspant. Tijdens het kussen geeft je lichaam endorfine af en dat zorgt voor een goed gevoel. 

Daarnaast wisselen jullie tijdens het kussen ook constant bacteriën uit. Je traint dus ook je immuunsysteem. Van zoenen word je ook gelukkig en uit onderzoek is gebleken dat gelukkige mensen langer leven.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…