Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Wat je nog niet wist over orgasmes

Anja
2 min read

Een orgasme is een mysterieus verschijnsel waar je waarschijnlijk wel eens mee te maken hebt gehad, maar waar veel dames eigenlijk niet veel over weten. In dit artikel lees je vijf weetjes over orgasmes die jij nog niet wist. 

1: mannen hebben meer orgasmes

Uit onderzoek is gebleken dat 25 procent van de mannen minimaal 1 orgasme per dag heeft. Kijken we naar het aantal vrouwen dat minimaal eens per dag klaarkomt, dan is dit maar 15 procent. Mannen hebben dus meer orgasmes dan vrouwen.

2: een orgasme is gezond

Je beleeft niet alleen plezier aan een orgasme, maar het is ook nog eens gezond om klaar te komen. Diverse onderzoeken tonen aan dat orgasmes je gevoeligheid voor pijn verminderen en bovendien krampen en stress verlichten.

3: orgasmes worden beter door de jaren heen

Hoe ouder je wordt, hoe beter je je eigen lichaam kent. Dit betekent dat je zelfverzekerder wordt onder de lakens en dit leidt tot betere orgasmes. Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen van 40 de beste orgasmes hebben, dus bereid je maar alvast voor op de toekomst!

4: orgasmes worden sterker als je even wacht

Heb je drie weken geen orgasme gehad? Dan kun je rekenen op een superorgasme. Als je wacht en even niet klaar bent gekomen, wordt jouw orgasme namelijk automatisch sterker en dus nog beter. Wachten is misschien moeilijk, maar het is zeker de moeite waard. Heb je even geen seks, dan kun je je alvast voorbereiden op een geweldig orgasme als het wel zo ver is.

5: orgasmes verlengen je leven

Orgasmes zijn niet alleen goed voor de gezondheid, maar verlengen ook daadwerkelijk je leven. Volgens de British Medical Journal is er een sterke relatie tussen orgasmen en sterftecijfers. Heb je twee of meer orgasmes per week, dan kun je maar liefst acht jaar langer leven dan iemand die minder orgasmes heeft. Dit komt omdat je immuunsysteem een flinke boost krijgt als je een orgasme krijgt en dit heeft een positief effect op de gezondheid.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…