Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Wat zegt je profielfoto over je persoonlijkheid?

Anja
2 min read

Facebook en Twitter zijn inmiddels uitgegroeid tot de populairste websites op het gebied van social media. Bijna iedereen heeft wel een Facebookprofiel of Twitteraccount. De één hecht er meer waarde aan dan de ander en verandert zijn of haar profielfoto om de week. Een leuke selfie of bijvoorbeeld een groepsfoto. Uit onderzoek blijkt nu dat je profielfoto niet zomaar een foto is.

In een recente studie werden duizenden profielfoto’s onderzocht. Op basis van deze foto’s probeerden ze de karaktereigenschappen van de gebruikers te voorspellen.

Scherpe foto

Als jouw profiel een scherpe en mooie profielfoto bevat, ben jij waarschijnlijk een erg open persoon. Jij hebt geen moeite om je emoties te uiten en je vertelt altijd precies wat je dwars zit.

Kleurrijke foto

Is jouw profielfoto heel kleurrijk? Poseer jij bijvoorbeeld voor een bos bloemen? Als jij een kleurrijke profielfoto hebt, ben je een extravert persoon. Ook sta je vaak op de foto met je vrienden.

Doffe en onduidelijke foto

Als één van de weinigen heb jij een dof gekleurde foto. En als je al je gezicht laat zien, dan voert een negatieve emotie de boventoon. Jij bent eerder verlegen en kwetsbaar.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…