Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Wat zegt jouw bloedgroep over je persoonlijkheid?

Bram
2 min read

Ieder mens heeft gemiddeld 5 liter bloed in zijn of haar lichaam rondstromen. Soorten bloed kun je onderverdelen in bloedgroepen. Er zijn honderden verschillende soorten bloedgroepen, de meest bekende zijn: O, A, B en AB. Je bloedgroep wordt bepaald door het aantal eiwitten en koolhydraten die je rode bloedcellen bevatten. Uit recent onderzoek, uitgevoerd in Japan, blijkt nu dat jouw bloedgroep ook dingen over je persoonlijkheid kan zeggen. Volgens het onderzoek horen bij iedere bloedgroep bepaalde eigenschappen. Het is in Japan een ware hit, er zijn zelfs zogeheten ‘bloedgroep horoscopen’ te lezen in de krant.

Wat zegt jouw bloedgroep over je persoonlijkheid?

Hieronder de vier meest voorkomende bloedgroepen met de bijbehorende eigenschappen!

Bloedgroep O
Bloedgroep O mensen zijn sociaal en extravert. Ze beschikken over veel zelfvertrouwen en zijn vaak creatief en populair. Ze vinden het heerlijk om in het middelpunt van de belangstelling te staan en komen soms zelfs een beetje arrogant over. Naast dit zijn zij goed bestand tegen stress en beschikken zij over een sterk immuunsysteem.

Bloedgroep A
Mensen met bloedgroep A komen vaak kalm en beheerst over, maar kunnen van binnen heel gestrest zijn. Over het algemeen zijn het echte binnenvetters. Ze kunnen het vaak met iedereen vinden omdat ze zich goed aan anderen aan kunnen passen. Zelden uit een persoon met bloedgroep A zijn of haar gevoelens, ze zijn vaak verlegen en zeer gevoelig voor stress. Naast dit stelle ze hoge eisen aan zichzelf en zijn ze perfectionistisch maar ook zeer artistiek!

Bloedgroep B
Mensen met bloedgroep B zijn productief en doelgericht. Wanneer zij zichzelf een doel stellen, gaan zij door tot deze behaald is. Bloedgroep B mensen hebben een groot empathisch vermogen en kunnen zich makkelijk aan verschillende situaties aanpassen. Ze werken beter alleen dan in groepsverband.

Bloedgroep AB
AB-types hebben vaak last van een gespleten persoonlijkheid. Ze kunnen zowel introvert als extravert zijn. Het zijn zeer verantwoordelijke en betrouwbare types. Naast dit zijn mensen met de bloedgroep AB goed gezelschap

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…