Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

RECEPT Week van het Witloof: plaattaart met witloof, ham en verse kaas

Lisa Piotti
3 min read

Van 1 tot 7 februari is het de tweede editie van de Week van het Witloof en dat moeten we vieren! Gaat jouw inspiratie vaak ook niet verder dan witloofrolletjes met ham en kaas? Wij delen elke dag een recept van Lekker van bij ons. Vandaag: plaattaart met witloof, ham en verse kaas.

Benodigdheden voor vier personen

  • 4 stronken witloof
  • 2 vellen bladerdeeg
  • 2 rode uien
  • 6 blaadjes platte peterselie
  • 1 ei
  • 300 g verse kaas met kruiden
  • 200 g gekookte Meesterlyck-ham
  • 100 g geraspte kaas
  • 70 g pijnboompitten
  • 1 tl honing
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Rol elk stuk deeg open op een met bakpapier beklede bakplaat. Vouw de randjes wat om en prik met een vork gaatjes in de bodem.
  3. Zet de bakplaat 5 minuten in de oven.
  4. Verdeel de ham over de voorgebakken bodems en besmeer vervolgens met een laag verse kaas.
  5. Snijd het witloof in de lengte in kwartjes en verwijder de harde kern. Snijd de uien in dunne ringen. 
  6. Verdeel de groente en uienringen over de plaattaarten. Strooi er de geraspte kaas en pijnboompitten over. Bedruppel met honing en kruid met peper en zout.
  7. Kluts het ei los en bestrijk er de randjes van de plaattaarten mee. Zet de plaattaarten 25 minuten in de oven. Werk af met de peterselie.
Door Lisa Piotti

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…