Van 1 tot 7 februari is het de tweede editie van de Week van het Witloof en dat moeten we vieren! Gaat jouw inspiratie vaak ook niet verder dan witloofrolletjes met ham en kaas? Wij delen elke dag een recept van Lekker van bij ons. Vandaag: witloofkroketjes.
Benodigdheden voor vier personen
- 3 stronken witloof
- 300 g gehakt
- 2 el rozijnen
- 2 eieren
- 200 g paneermeel
- 30 g bloem
- 1 el notenmengeling
- boter
- peper en zout
Bereidingswijze
- Snijd het witloof zeer fijn. Stoof aan in een klontje boter en kruid af met peper en zout. Laat achteraf een beetje uitlekken.
- Hak de noten fijn.
- Meng het witloof met het gehakt, de rozijnen en de notenmengeling. Voeg een ei toe en kruid met peper en zout.
- Maak balletjes of worstjes van de mengeling.
- Doe de bloem, een losgeklopt ei en de panko elk in een kommetje of diep bord en zet ze naast elkaar.
- Wentel de balletjes of worstjes in de bloem, dan in ei en dan in de panko.
- Bak af in de frituur op 160°c.