Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Werken vitaminen voor je haar écht?

Camille
3 min read

De conditie van het haar wordt door diverse factoren bepaald. Zo wordt de gezondheid van jouw haardos bepaald door de voeding die je eet, de hoeveelheid water die je drinkt en de verzorgingsproducten die je voor het haar gebruikt, maar ook door de vitaminen die je binnenkrijgt. Hoe effectief vitaminen voor je haar zijn, lees je in dit artikel.

Vitamine B8

Er zijn diverse vitaminen en mineralen die goed zijn voor het haar. De belangrijkste vitamine voor het verzorgen van het haar, is vitamine B8 (biotine). Deze vitamine behoort tot het vitamine B-complex en heeft diverse belangrijke functies voor het lichaam, waaronder het versterken van het haar en de nagels. Krijg je veel vitamine B8 binnen, dan is je haar sterker en glanst het ook meer.

Je kunt vitamine B8 binnenkrijgen door voedingsmiddelen met deze vitamine te nemen, maar je kunt de vitamine ook innemen via een voedingssupplement. Vitamine B8 komt o.a. in de volgende voedingsmiddelen voor:

 • Noten
 • Peulvruchten
 • Eieren
 • Melk
 • Sojaproducten

Selenium

Selenium is een belangrijk mineraal dat een grote rol speelt bij het behoud van je haar. Het ondersteunt o.a. je lichaam bij het verwerken van proteïnen. Je haar bestaat voornamelijk uit proteïnen, vandaar is voldoende selenium essentieel. Een tekort van deze mineraal kan bijdragen aan futloos haar en/of haaruitval. Selenium komt voor in de volgende voedingsmiddelen:

 • Noten
 • Vis
 • Schaaldieren

Zink

Net als selenium heeft zink een belangrijk effect op je haar en nagels. Zink staat in voor de opbouw van eiwitten en daarmee ook voor alle lichaamsweefsel, waaronder haar. Deze mineraal wordt dan ook beschouwd als een van de beste stoffen voor een gezonde haargroei. Een lage zinkwaarde vergroot de kans op dun en breekbaar haar. Zink kan je vinden in:

 • Vlees
 • Oesters
 • Peulvruchten
 • Brood

Vitaminen voor het haar: werkt het echt?

Een gezonde en evenwichtige voeding speelt niet enkel een belangrijke rol voor je gezondheid, maar ook voor je haar en nagels. Het is niet altijd even gemakkelijk om via je voeding voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen. En de hoeveelheid gezonde vitaminen en mineralen die je binnen krijgt, is ook van invloed op de gezondheid van je nagels en je haar.

Het gebruik van voedingssupplementen voor het haar is een goede aanvulling op het nuttigen van gezonde voedingsmiddelen en op het gebruiken van de juiste verzorgingsproducten.

Omnivit Hair Care is een voedingssupplement dat de haarwortels van binnenuit voedt. Het bevat een innovatieve mix van natuurlijke ingrediënten zoals zink, selenium, vitamine B en druivenpitextract. Het product is verkrijgbaar in de apotheek en een doosje is goed voor een kuur van 2 maanden. Om je haar het hele jaar door krachtig en gezond te houden is het raadzaam om twee keer per jaar een kuur van twee maanden te volgen.

Wil je hierover meer lezen? Klik hier.

 

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…