Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Wetenschappelijk bewezen: van mannen krijg je hoofdpijn

Olivier
2 min read

Kom je op je werk veel in contact met mannen? Of heb je overwegend mannelijke collega’s? Dan verdien je respect! Vrouwen die vooral met mannen samenwerken, hebben het soms zwaar. Uit een onderzoek is namelijk naar voren gekomen dat mannelijke collega’s ons hoofd flink op hol kunnen brengen. Zo erg zelfs, dat je er knallende koppijn van krijgt.

Vrouwen die overwegend met mannen samenwerken, hebben het soms erg moeilijk. Wetenschappers hebben dit zelfs bevestigd. Onderzoekers aan de universiteit van Indiana in Amerika kwamen tot de ontdekking dat vrouwen met veel mannelijke collega’s ongezonder leven.

Werkplekken met overwegend mannen

Het onderzoek is uitgevoerd op werkplekken waar slechts vijftien procent van de werknemers vrouwelijk is, zoals bouwwerven, garages en schildersbedrijven. De studie was vooral gericht op cortisol, het stresshormoon. Gedurende de dag schommelt het cortisolniveau.

Verder gebruikten de onderzoekers ook aanvullende data uit een andere studie. Bij deze studie kregen de deelnemers op verschillende tijdstippen een kleine hoeveelheid van het hormoon toegediend. Ze kregen cortisol toegediend bij het wakker worden, een half uur na het opstaan, tijdens de lunch en voor het slapen gaan.

Mentale issues

De conclusie van dit onderzoek? Vrouwen die ergens werken waar de meerderheid mannelijk is, hebben een ongezonder leefpatroon. Verder hebben ze veel vaker last van hoofdpijn en stress. Dit heeft vooral te maken met mentale issues. Zo zonderen ze zich af van hun mannelijke collega’s en hebben ze twijfels of ze het werk wel aankunnen.

Minder weerstand en hoofdpijn

Al deze problemen leiden weer tot stress, waardoor het lichaam het stresshormoon cortisol aanmaakt. Als je last hebt van stress, dan verstoord dit de hormoonbalans in je hersenen. Hierdoor heb je weer minder weerstand en ben je vatbaarder voor lichamelijke klachten, zoals hoofdpijn.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…