Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Word sneller bruin met wortelen

Bram
2 min read

We zien er allemaal mooier uit als we een bruin kleurtje hebben. Toch is het niet verstandig om zoveel mogelijk in de zon te gaan liggen. Je huid zal dan snel verouderen en dat is nu ook niet de bedoeling. Wist je dat je van wortelen een mooie bruine huid kan krijgen?

Van wortelsap wordt je mooi bruin!

In wortelen zit de stof betacaroteen. Deze stof zorgt ervoor dat je huid een mooie lichtbruine tint krijgt zonder dat er ook maar één zonnestraaltje aan te pas komt.

Wortelen beschermen je huid tegen schadelijke UV-straling

Door wortelen te eten zal je huid minder snel verbranden. Je huid wordt op een natuurlijke manier beschermd tegen UV-straling. Toch mag dit geen excuus zijn om geen zonnecrème aan te brengen. Je huid heeft nog steeds nood aan extra bescherming.

Wortelen voor een mooie bruine huid zonder rimpels

Door wortelen te eten wordt je huid bruiner zonder de schadelijke UV-stralen van de zon. Wortelen ondersteunen de elasticiteit van je huid waardoor je minder snel rimpels krijgt.

Hoeveel wortelen moet ik eten?

Om echt resultaat te zien zal je elke dag twee glazen wortelsap moeten drinken. Doe dit gedurende drie weken en je zal zien dat je huid bruiner wordt. Er zijn tegenwoordig ook speciale capsules met betacaroteen te koop voor mensen die weinig tijd hebben. Ze geven je een bruine teint en helpen je immuunsysteem.

Help, mijn huid wordt oranje!

Hoewel wortelen volkomen natuurlijk en veilig zijn mag je ook niet gaan overdrijven. Als je teveel wortelen eet kan het voorvallen dat je huid oranje wordt. Hoe grappig dit ook klinkt, je zal er zelf maar last van hebben! Het oranje worden van de huid heeft alles te maken met een teveel aan betacaroteen in je lichaam. Er bestaat zelfs een medische naam voor: Carotenemie. Gelukkig is deze aandoening helemaal niet ernstig. De verkleuring verdwijnt vanzelf als je enkele dagen stopt met wortelen te eten.

 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…