Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

TOURNEE MINERALE 5 apps die je ondersteunen bij het stoppen met drinken

Sien Vanneste
5 min read

Sinds 2017 is februari traditiegetrouw de maand zonder alcohol. De feestdagen zijn nu écht achter de rug en zoals je al eerder kon lezen heeft een tijdje niet drinken heel wat voordelen. Maar, stoppen met alcohol drinken is niet voor iedereen even gemakkelijk. Daarom delen we vandaag vijf apps die jou kunnen ondersteunen.

EasyQuit

Via deze app kun je gemakkelijk bijhouden wat de effecten zijn van minder drinken. Zo houd je onder andere bij hoeveel geld je hebt uitgespaard (die glazen wijn en frisse pinten zijn namelijk niet gratis). Verder kun je zien hoe, langzaam maar zeker, de alcohol uit je bloed verdwijnt. Daarnaast staan er ook spelletjes op om jezelf af te leiden van de zin in alcohol.

I Am Sober

Mensen die opeens stoppen met drinken kunnen last krijgen van ontwenningsverschijnselen. In deze app zie je welke verschijnselen jij misschien kunt krijgen, zodat je je kunt voorbereiden. Daarnaast houdt de app voor jou bij hoeveel dagen je al niet gedronken hebt. Je kunt elke dag een belofte maken aan jezelf om niet te drinken. Aan het eind van de dag kijk je terug om te kijken of je de belofte bent nagekomen en kun je ook opschrijven hoe dit ging. Had je het moeilijk of ging het net goed? Op die manier zie je dag per dag hoe het gaat. In deze app kun je ook je verhaal delen met anderen, of je kunt het natuurlijk ook gewoon voor jezelf houden.

Nomo – Sobriety Clocks

Take your addictions and say … nomo!‘ Dat is de slogan van deze app. Nomo werd niet gemaakt door een groot bedrijf, maar door iemand die zelf een app nodig had om van zijn verslaving af te geraken. Ook hier kun je gemakkelijk je evolutie bijhouden, met de hulp van een klok. Zeker voor mensen die alle andere extra’s overbodig vinden, is deze app ideaal. Wil je toch wat meer, dan zijn er ook andere features die je kunt gebruiken. Aan jou de keuze!

Maxx

Maxx is een app die ontwikkeld werd om mensen op een positieve manier te helpen bij het stoppen met drinken. In de app kun je per dag bijhouden wat je hebt gedronken en krijg je ook feedback en advies. Verder kun je je doelen bepalen en je eigen evolutie volgen. Je vindt in de Maxx-app ook oefeningen, tests en tips. Bijvoorbeeld: hoe reageer je op stress of wat als je toch hebt gedronken?

Stop Drinking with Andrew Johnson

Deze app kijkt nét iets verder dan puur het stoppen met drinken. Hier ga je echt aan de slag met de redenen waarom je alcohol drinkt. De app biedt je korte meditaties aan, mindfulness, relaxatietechnieken en ademhalingsoefeningen. Op die manier kun je op moeilijke momenten rustig worden zonder alcohol te hoeven drinken. Een app die misschien iets meer inzet vraagt, maar baat het niet dan schaadt het niet.

Je kunt al deze apps gratis downloaden in de App Store en op Google Play.

Door Sien Vanneste

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…