De herfst is in het land. Officieel dan toch, want het voorbije weekend was het prachtig weer. Toch zin in een tas verse soep? Wij delen heel graag onze favoriete recepten, zodat je zelf aan de slag kunt. Eet – of slurp – smakelijk!
Rucolasoep
Wat veel mensen niet weten, is dat je ook van verschillende slasoorten heerlijke soep kunt maken. Een van deze slasoorten is rucola. Lees hier meer!

Aspergesoep van Jeroen Meus
Deze soep op basis van witte asperges en room is afkomstig uit het tv-programma ‘Dagelijkse Kost’. Het is een gemakkelijk recept dat niet veel tijd kost.

Broccolisoep met pijnboompitten en volkoren toast
Ben je op zoek naar een lekker licht soepje voor bij de lunch of als voorgerecht? Dan is deze broccolisoep met pijnboompitten zeker en vast een aanrader! Snel klaar, gezond en bovendien héél erg lekker.

Smeuïge bloemkoolsoep
Of je dit recept nu meteen of later eens uitprobeert, smaken zal het sowieso!

Ajuinensoep
Deze ajuinensoep is makkelijk te maken en ongelofelijk voedzaam. Uien zijn immers niet alleen enorme smaakmakers, ze zitten ook vol vitamines, mineralen en antioxidanten. En die kunnen we in de herfst en winter wel gebruiken!

Wortelsoep met gember, kokosmelk en koriander
In dit gerecht spelen wortel en kokosmelk de hoofdrol. De provitamine bètacaroteen uit wortel wordt in het lichaam omgezet in vitamine A, dat onder andere werkt als anti-oxidant. Kokosmelk verbetert de bloeddruk en helpt cholesterolwaarden verlagen. Bovendien is het een bron van vitamines en mineralen.

Pastinaak mosterdsoep
Pastinaak is een vergeten groente. Jammer, want de witte wortel heeft een lekker zoete smaak en heeft tal van voordelen. Zo is het een bron van mineralen (100 gram pastinaak bevat 24% van je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid mineralen), ijzer en magnesium én zou het ook een afrodisiacum zijn. Deze soep op basis van pastinaak heeft zoete toetsen en een lichte anijssmaak.

Butternutsoep met roggebrood
Flespompoen is zoeter dan andere pompoensoorten. Er zijn veel verschillende manieren om er soep van te maken, maar dit is ons lievelingsrecept.
