Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zo blijf je ook na de zomer in vorm

Fien De Bruycker
4 min read

Geschreven met input van Knack

Heel veel mensen zien de lente als de ideale periode om hun lichaam optimaal voor te bereiden op de zomer die voor de deur staat. Ze doen er alles aan om ervoor te zorgen dat ze tegen de start van de zomer de juiste shape bereikt hebben of dat prachtige bikinilichaam hebben waar ze al zo lang van dromen. Bij velen gaat dit niet zonder slag of stoot en kost het vaak erg veel moeite om tegen het einde van de lente resultaat te zien: diëten, krachttraining, cardio, … Jammer genoeg vergeten heel veel mensen ook hoeveel moeite ze gedaan hebben wanneer ze na de zomerperiode niet langer de intentie hebben om ook dan in vorm te blijven. Toch kan je ook tijdens de herfst en winter fit blijven zonder hier al te veel moeite voor te moeten doen. 

Rustig beginnen na rustperiode

Wanneer je tijdens de lente en vaak ook nog tijdens de zomer veel moeite gedaan hebt om ervoor te zorgen dat jouw lichaam er goed zou uitzien, dan kan het zijn dat je op een bepaald moment geen moed meer hebt om hier nog mee verder te gaan. Een goed idee is dan ook om even een pauze in te lassen en jezelf wat rust te geven. Na de pauze waarin je even niet bezig was met jouw lichaamsbeeld  kan je opnieuw met volle moed en kracht herbeginnen. 

Kies voor de juiste kleding

Als je beslist om tijdens de herfst en tijdens de wintermaanden te gaan sporten, dan kies je best voor de juiste kleding. Vooral tijdens de koudere wintermaand zoals december, januari en februari kan het buiten erg koud zijn als je bijvoorbeeld gaat lopen of fietsen. Kleding die geschikt om te sporten in koudere temperaturen kan je tegenwoordig makkelijk online bestellen in één van de vele webshops, vaak zelfs met extra korting. Op die manier bescherm je jouw lichaam en kan je toch ook gaan sporten als het koud is. 

Voeding blijft belangrijk

Uiteraard is sporten erg belangrijk, maar de juiste voeding blijft zeker en vast ook essentieel als je tijdens de wintermaanden jouw conditie wil onderhouden en jouw lichaam in vorm wil houden. Daarom is het misschien handig om voor jezelf een voedingspatroon op te stellen waarbij gezonde voeding centraal staat. Denk hierbij aan voeding met hoogwaardige eiwitten, zetmeelarme groenten, natuurlijke vetstoffen en uiteraard het vermijden van snelle suikers. 

Gebruik de technologische hulpmiddelen

We zijn 2021 en dat betekent dat er tegenwoordig heel veel mogelijk is op technologisch vlak. Zo zijn er bijvoorbeeld heel veel apps beschikbaar die jou kunnen helpen om je conditie te verbeteren. Je kan er bijvoorbeeld eigen voedingsschema’s of sportschema’s opstellen, persoonlijke data bijhouden, slaappatronen analyseren, gezondheidstips raadplegen, … Zo heb je eigenlijk jouw personal trainer altijd bij de hand!

Door Fien De Bruycker

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…