Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zo blijft je haar in model op een warme dag

Bram
2 min read

Wil jij tijdens de hete zomerdagen een zweetvrij kapsel behouden? Met deze tips zorg je ervoor dat je je haar niet voor niets gestyled hebt!

1. Kies de juiste shampoo

Kies voor een shampoo die je haar goed hydrateert, zo zal je haar gedurende de dag geen extra vocht uit de lucht opnemen. Als je haar vocht uit de lucht opneemt zal het sneller vet worden. En dat willen we vermijden, niet?

2. Droog je haar

Als je haar zelfs maar een heel klein beetje vochtig is kan het pluizig worden bij warm weer. Droog je haar dus goed voor je naar buiten gaat. Om ervoor te zorgen dat je haar helemaal droog is kan je het ’s avonds wassen en ’s morgens stylen. Bijkomende bonus? Je kan ’s morgens langer in je bed blijven liggen!

3. Haarlak kan wonderen doen

Door een heel klein beetje haarlak op je haar te spuiten gaat het glanzen en heb je minder last van pluizig haar. Kies voor een haarlak waar geen alcohol in zit want dat droogt je haar uit.

4. Een haarspelt voor extra zekerheid

Die goede oude haarspelt kan een echte lifesaver zijn! Door je haar uit je gezicht te houden kan het ook niet nat worden van je bezweet gezicht. Met een haarspelt zal je haar minder vlug vet worden en langer in model blijven.

5. Gebruik je haardroger

Krijg je gedurende de dag toch last van zweterige lokken? Gebruik gewoon een haardroger en blaas je haar weer in model. Zet je haardroger op de koudste temperatuur en blaas de lucht vooral op de wortels van je haar. Met deze tip ziet je haar er weer uit alsof er niets gebeurd is.

6. Kom niet te veel met je handen aan je haar

Als je haar vet of zweterig is kan dat erg vervelend voelen, maar blijf er met je handen af! Als je eraan prutst maak je het probleem alleen maar erger. Je brengt het vet van je handen over op je haar en dat wil je net vermijden. Vind je het moeilijk om je haar niet aan te raken? Doe je haar dan in een simpele losse knot.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…