Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zo blijft je huid mooi bruin na je vakantie

Bram
2 min read

Ben je net terug van een zonnige vakantie en wil je nog lang van je mooie bruine kleurtje genieten? Volg deze 7 stappen en je huid zal langer bruin zijn.

Stap 1. Scrub je huid

Scrub je huid voor je in de zon gaat. Zo zorg je ervoor dat je nieuwe huid een mooi bruin kleurtje krijgt. Je nieuwe huidlaag zal langer zichtbaar zijn waardoor jij langer bruin blijft.

Stap 2. Neem supplementen en gebruik zonnecrème 

Ga naar de apotheek en koop supplementen om je huid voor te bereiden op de zon. Ze zorgen ervoor dat je langer een mooie bruine kleur hebt en het is niet duur.

Stap 3. Drink voldoende water

Een droge huid moet je kost wat kost vermijden. Drink genoeg water zodat je huid van binnenuit gehydrateerd wordt. Als het warm is moet je meer aandacht besteden aan water drinken. Vul elke dag twee flessen met water en drink ze leeg.

Stap 4. Verzorg je huid met hydraterende crème

Je huid moet je ook langs de buitenkant goed hydrateren. Gebruik na het zonnebaden een goede aftersun. Breng ’s morgens en ’s avonds een hydraterende crème aan om je huid gezond te houden. Een gezonde huid zal langer bruin blijven.

Stap 5. Scheer en wax je benen zo weinig mogelijk

Je mag je huid absoluut niet scrubben of waxen de vakantieperiode. Scheren mag maar probeer je scheerbeurten tot het minimum te houden. Je wil die mooie bruine bovenste huidlaag toch niet verwijderen?

Stap 6. Gebruik douche olie i.p.v. douchegel

Douchegel zorgt ervoor dat je huid een beetje droger wordt. Gebruik in de plaats een voedende doucheolie. Je huid zal er stralend fris en gehydrateerd uitzien.

Stap 7. Gebruik een voedende olie

Begint je bruine kleurtje na een tijdje toch te vervagen? Gebruik dan een lotion of olie die je huid laat glanzen. Je creëert er de illusie mee dat je huid nog steeds bruin is. Wil het toch niet lukken? Gebruik dan een zelf bruinende crème, niemand zal het merken!

 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…