Zo kleeft je pasta niet meer aan je vergiet

zo-kleeft-je-pasta-niet-meer-aan-je-vergiet.jpg

Pasta wordt vaak gezien als één van de meest simpele gerechten om te bereiden. Maar het koken van pasta op de juiste manier is een hele klus. Je moet de tijd goed in de gaten houden en achteraf blijft er altijd een gigantische hoeveelheid pasta aan het vergiet vastplakken. Hoe voorkom je nu dat de pasta aan je vergiet blijft kleven? Wij hebben een simpel trucje voor jullie!

Wat heb je hiervoor nodig?

Het enige wat je hiervoor nodig hebt is bakspray. Deze is verkrijgbaar in elke supermarkt. Zorg er wel voor dat de bakspray van een olie is die niet heel vet is, bij voorkeur olijfolie. Wanneer je een vette olie gebruikt, trekt deze in de pasta. Je wilt natuurlijk geen onnodige vetten binnenkrijgen!

Wat is de truc?

Voordat je de pasta daadwerkelijk af gaat gieten, smeer je de binnenkant van het vergiet in met een (dun) laagje bakspray. Zorg ervoor dat je deze niet te dik insmeert, anders wordt je pasta vet en glibberig.
Wanneer de pasta klaar is, giet je deze in het vergiet en je zult zien dat deze niet blijft plakken. Bon apetite!

Lees ook: Hoe gezond is pasta?